monitorulcj.ro Menu
Politică

Ce spune Vasile Dîncu despre o eventuală candidatură la parlamentare

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că nu va candida la alegerile parlamentare din acest an, el apreciind însă că, dacă există membri ai Guvernului care doresc să facă acest lucru, aceștia se pot integra în politică și să părăsească echipa guvernamentală.

“Noi am stabilit încă de la începutul mandatului, cu Dacian Cioloș, că nu vom participa la aceste alegeri, nici eu nici domnia sa. Ne ducem acest mandat pe care l-am luat, până la capăt, așa cum este, și după aceea vedem fiecare ce vom face la finalul acestui parcurs. Pe de altă parte, și eu, și domnia sa avem părerea că dacă există membri ai Guvernului care vor să se integreze în politică, acesta ar fi un lucru foarte bun, pentru că majoritatea sunt oameni tineri, majoritatea au expertiză, chiar dacă nu au experiență politică. Au expertiză într-un anumit domeniu și cred că partidele ar câștiga prin aceasta”, a afirmat Vasile Dîncu.

În opinia sa, plecarea din echipa guvernamentală a miniștrilor care doresc să candideze nu reprezintă “o sancțiune”, ci “un lucru normal”, în condițiile în care Guvernul este unul apolitic.


“Noi suntem un guvern independent, care nu poate să funcționeze cu două viteze: unii sunt instrumentați de un partid și ceilalți încercăm să ținem lucrurile neutre. Așa încât, în mod firesc, trebuie să se ocupe și de campania electorală. Cei care vor face asta vor trebui să plece. Sigur că unii pot să plece cu ideea că pleacă doar puțin și se întorc peste două luni și își reiau locurile cu o legitimitate întărită. Este un pariu cu politica pe care unii îl câștigă, alții îl pierd”, a spus vicepremierul.

Vasile Dîncu a adăugat, ca o părere subiectivă, că nu crede că vor fi mulți miniștri care vor candida pe listele partidelor politice.