Politică

Omul lui Dragnea din guvern, atacat de Ponta

Victor Ponta l-a atacat dur pe vicepremierul Vasile Dîncu, după ce acesta a declarat nu este exclusă o alianță guvernamentală PNL-PSD.

O declaraţie a clujeanului Vasile Dîncu ce aminteşte de Uniunea Social Liberală a stârnit o reacţie vehementă din partea lui Victor Ponta. Fostul premier susține că ''s-a ars'' la propriu când a văzut o știre care anunța că Vasile Dâncu ar fi declarat că nu este exclusă o alianță guvernamentală PNL-PSD.

Vicepremierul Vasile Dîncu, strategul lui Liviu Dragnea a fost aspru criticat de fostul premier Victor Ponta, după ce a declarat că nu este posibilă o alianţă PSD-PNL. ''Ok, am înțeles dorința (sau propunerea, sugestia, ideea)!'', a scris Victor Ponta pe Facebook, preluând o știre în care se arăta că vicepremierul a declarat că o alianță de guvernare între liberali și social-democrați nu este posibilă, însă nu poate fi exclusă în cazul în care niciuna dintre formațiuni nu ajunge după alegeri să formeze majoritatea în Parlament.


''Am o întrebare ca simplu membru PSD ( care înțeleg că ar trebui să votez chestia asta) – Dar de ce? ( sau pentru ce/ pentru cine) ! Mă poate ajuta cineva care "are intrare" la Domnul Dîncu cu răspunsul la această întrebare - că nu pot eu să îl deranjez pe Domnul Vicepremier.

Ps - când am văzut știrea mi-am turnat cafeaua pe mine☕️! Deci m-a "ars" și la propriu!'', a mai scris Ponta pe Facebook.


USL "reloaded"?

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, într-un interviu televizat :''Nu cred că este posibilă în actuala stare a politicii românești o coaliție PSD — PNL. În acest moment nu este posibilă pentru că fiecare dintre partide trebuie, în campania electorală, să-și afirme identitatea. Deci, în mod normal, în acest moment, se exacerbează diferența, se exacerbează lupta dintre PNL și PSD. (...) Cred că, în acest moment, amintirea USL nu este una care să fie motivantă, pentru că USL a fost atunci o mare coaliție, de 75 la sută, care și-a propus să facă două lucruri mărețe: modificarea Constituției și regionalizarea, descentralizarea și nu a făcut nimic din acestea. Ce a ieșit de atunci și a rămas și în mintea politicienilor este că o coaliție foarte mare nu este neapărat lucrul cel mai bun pentru democrație și pentru România. Pentru că oamenii s-au pierdut atunci în bătălii pentru mize mici, pentru împărțirea puterii și tot timpul a fost o bătălie pentru împărțire de putere. Ori eu cred că, în acest moment, niciunul dintre partide nu-și propune acest lucru", a afirmat Vasile Dîncu.

El a adăugat că singurul lucru care ar putea să ducă la o coaliție PSD — PNL ar fi, probabil, situația în care niciunul dintre partide nu va reuși să facă majoritatea.


"Nu este exclus să se ajungă acolo, dar mie îmi este foarte greu să-mi închipui modul în care partidele vor putea negocia, vor putea construi un program de guvernare. Cred că ar prefera alegeri anticipate într-o asemenea posibilitate, și PNL și PSD, cel puțin la psihicul de acum al celor două partide", a opinat Dîncu.

Nemulţumirile lui Dragnea

Dîncu este vicepremier în Cabinetul Cioloş, iar zilele trecute președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că PSD este nemulțumit de felul în care este tratat de către premierul Dacian Cioloș un om de anvergura ministrului dezvoltării regionale și al administrației. În mai multe rânduri, numele lui Vasile Dâncu a fost rostit în cadru informal ca posibil viitor premier propus de PSD.


Pe de altă parte, Liviu Dragnea, a spus că PSD are mai mulți oameni pe care să-i propună după alegeri ca prim-ministru, însă a refuzat să avanseze un nume concret. Dragnea a vorbit despre Ponta ca un politician cu numele asigurat pe listele PSD pentru alegerile parlamentare și a mai spus că acesta ar putea fi mai mult decât parlamentar.

De asemenea, Victor Ponta este prezentat ca viitor membru al noului partid PRU, cu doctrina intitulată național-democrație și cu emblema lui Vlad Țepeș, unde s-au înscris în ultima vreme mai mulți apropiați ai fostului premier al PSD, între care finul său, Marius Manolache, prietenul său, Sebastian Ghiță, și fostul său purtător de cuvânt, Mirel Palada.

Ultimele Stiri
abonare newsletter