Politică

La câte fotolii de parlamentar visează UDMR-iștii clujeni

UDMR-iștii clujeni mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a-și exprima intenția de a candida la parlamentare.

31 august este data până la care reprezentanții UDMR Cluj mai pot să își depună intenția de a candida la alegerile parlamentare.

UDMR-iștii clujeni aspiră la trei fotolii în Legislativul României, adică mai multe decât în prezent. Printre cei care figurează pe lista UDMR Cluj se regăsesc liderul organizației județene, consilierul local Csoma Botond, senatorul Laszlo Attila și Hegedus Csilla, vicepreședinte executiv. “Ne dorim trei fotolii de parlamentari, două la Camera Deputaților și unul la Senat. Eu mi-am depus intenția de a candida la Camera Deputaților, unde și-a depus această intenție și doamna Hegedus Csilla. Data limită este 31 august, iar după aceea va urma un vot pentru ordinea pe listă”, a declarat Csoma Botond.


De pe lista pentru Parlament lipsește actualul deputat Mate Andras, care a decis să nu mai candideze. Mate Andras, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, a anunţat recent că se retrage din viaţa politică.

"Am împlinit 20 de ani vechime în politică. Am început în 1996, am fost patru ani consilier local şi sunt de 12 ani în Parlament. Am luat decizia să îmi schimb activitatea şi să nu mai candidez pentru un nou mandat de deputat. Mă retrag din politică, urmând să mă dedic familiei şi carierei de avocat. Rămân lider al grupului UDMR din Camera Deputaţilor până la sfârşitul mandatului şi rămân şi simplu membru al UDMR. Nu mai vreau nicio funcţie, nici în UDMR, nici în Parlament şi nici altundeva", a menţionat Mate Andras.


El a mai spus atunci că propune ca pentru alegerile parlamentare, în judeţul Cluj "candidaţii UDMR să fie aleşi în urma unor pre-alegeri la care să participe toţi maghiarii, nu să fie desemnaţi candidaţi de către o sută de oameni dintr-un for de conducere".

abonare newsletter