monitorulcj.ro Menu
Politică

Vechiul PNL Cluj şi-a desemnat candidaţii la parlamentare

Vechii liberali şi-au desemnat candidaţii la alegerile parlamentare şi ordinea pe lista care urmează să fie completată de foştii democrat liberali.

Astfel, potrivit unor surse, deputatul Adrian Oros, este primul pe lista vechilor liberali pentru Camera Deputaţilor, urnmat de Marius Mânzat, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Dan Tarcea- viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Dorin Lojigan, primar ul municipiului Câmpia Turzii şi Mircea Abrudean. De asemenea, pe lista pentru Senat primele locuri sunt ocupate de Marius Nicoară şi Gabriela Gârboan. Lista acestora va fi completată de foştii democrat liberali. 

PNL nu îşi propune o paritate în ceea ce priveşte reprezentarea pe listele pentru alegerile parlamentare a vechilor membri PNL şi PDL, declara în urmă cu câteva săptămâni copreşedinte PNL Vasile Blaga.


''Nu de pe poziţiile astea plecăm pentru că toţi suntem liberali. Astăzi când am discutat (…) am plecat de la ideea că nu mai poti fi parităţi şi vă explic de ce: între timp au fost alegerile locale, au fost aleşi 1086 de primari. Noi aveam doar 750 de primari. Am primit 300 de primari în plus, am câştigat. (…) evident că primarii sunt membri în Birourile Politice judeţene şi nu pot să spun că un primar nu va fi, dar va fi unul de la vechiul PDL că îmi place mie de el. nici pe departe. Tot aşa le-am transmis (…) că doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste pe poziţii aşa zis eligibile. Va depinde de fiecare organizaţie câte locuri vor fi eligibile. Un lucru este simplu în politică, totul este pe adunare, scorul partidului va fi suma rezultatelor organizaţiilor", a explicat Vasile Blaga, întrebat atunci dacă partidul are în vedere asigurarea unei parităţi ca reprezentare pentru foşti liberali şi foştii democraţi-liberali pe listele noului PNL la alegrile parlamentare.

El a arătat că într-un judeţ în care PNL are acum 7 parlamentari partidul va trebui să obţină un scor de 70%.


În prezent Clujul este reprezentat în Parlamentul României de yece deputaţi şi patru senatori.