Politică

Ce promisiuni le fac clujenilor consilierii UDMR-iști

În campania electorală partidele și candidații promiteau marea cu sarea. Acum, după ce și-au câștigat mandatele pentru următorii patru ani, la fel, aleșii se lansează în proiecte mărețe. Rămâne de văzut în ce măsură se vor ține de cuvânt și cât din ce promit acum vor și face concret, în următorii patru ani.

Una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă clujenii este lipsa locurilor de parcare și traficul îngreunat din oraș. Primii care promit că vor căuta și găsi soluții sunt cei cinci reprezentanți ai UDMR în Consiliul Local. Prioritatea zero a acestora este însă montarea plăcuțelor trilingve în oraș, bătălie câștigată după îndelungi discuții și negocieri cu PSD și PNL.Multiculturalismul este obiectivul anunțat al consilierilor Uniunii încă din campania electorală.  

Viceprimarul Horvath Anna își promovează proiectele cu care a candidat la localele din 5 iunie. Astfel, Anna Horvath propune soluții pentru fluidizarea traficulu. Aceasta consideră că în centrul orașului este necesară extinderea zonelor pietonale, a pistelor pentru biciclete, a benzilor dedicate transportului în comun, pentru că cele peste 200.000 de mașini din oraș necesită parkinguri cu soluții inteligente în cartiere. Promovarea învățământului professional și asigurarea de locuințe de serviciu începătorilor din domenii precum medicină, educație și nu numai reprezintă o altă prioritate.


Csoma Botond (jurist) amintește de proiectul Filarmonicii.

“O prioritate este așa cum am spus și în campania electorală, Filarmonica, adică să facem pași în sensul construrii, de asemenea, infrastructura pentru bicicliști, parcări în zonele pericentrale, dar aici trebuie să identificăm mai întâi locații, centura sudică și plăcuțele trilingve. Dar prioritășle sunt tot ce este legat de infrastructură. Eu sper să avem o colaborare mai bună în acest mandat cu PSD și PNL”, a spus Csoma Botond, care este și președintele UDMR Cluj.


Gergely Balázs (istoric arheolog), aflat la primul său mandat este promotorul evenimentului Zilelor Culturii Maghiare, astfel că prioritățile sale vizează mai ales cultura.

“Noi încercăm să promovăm cultura maghiară în Cluj și tot ceea ce ține de multiculturalism, pentru că sunt lucruri care pot fi îmbunătățite. Sunt organizator al evenimentului Zilele Culturii Maghiare și de aceea vreau să promovez tot ce ține de cultuira maghiară în Cluj și în Consiliul Local.


În ce privește plăcuțele bilingve, mă bucur că am ajuns aici, în acest punct de normalitate, că PSD și PNL au acceptat această cerință ca fiind una firească, pentru că nu vrem decât să ne simțim cu toții acasă, aici la Cluj, pentru că avem o istorie comună”, a spus Gergely Balázs.

Olah Emese (jurist) promovează printre altele, egalitatea între sexe în administrația publică. De altfel, Consiliul Local Cluj-Napoca a adoptat anul trecut proiectul de hotărâre privind aderarea municipiului Cluj-Napoca la Carta Europeană pentru Egalitate între Femei şi Bărbaţi în Viaţa Locală.


“Am în vedere implementarea a ceea ce ține de PUG, sprijinirea tuturor activităilor care promovează multiculturalismul și multilingvismul în Cluj-Napoca este una dintre priorități. De asemenea, cred că este foarte important să promovăm egalitatea șanselor între sexe în administrația publică locală, pentru a nu se mai face discriminări”, spune aceasta.   

Rácz Levente Zsolt (inginer chemist) este și el la primul său mandat și promovează proiecte pentru tineri, provenidnd din Organizația de Tineret.


“Venind din partea tinerilor maghiari voi susține și promova toate proiectele care îi vizează pe tineri. Vom încerca să implementăm transportul în comun noaptea, nu pe toate autobuzele, ci doar pe anumite linii. un proiect promovat până în prezent. și proiectele pe termen lung care vizează multilingvismul și multiculturalismul. Pentru că nu vrem decât să îmbunătățim relațiile dintre tineri, de orice etnie ar fi ei”, a spus consilierul.

abonare newsletter