Politică

Primarul Emil Boc și noii consilieri locali au depus jurământul FOTO

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc și consilierii locali au depus jurământul și au fost validați în funcțiile pe care le vor ocupa timp de patru ani. Cei doi viceprrimari sunt Anna Horvath (UDMR) și Dan Tarcea (PNL).

Propunerile pentru cele două funcții de viceprimari nu au fost o surpriză și au venit din partea PNL-Dan Tarcea, și din partea UDMR -Anna Horvath. Și PSD a înaintat o propunere, pe noul consilier Horia Nasra. Anna Horvath și Dan Tarcea au fost aleși cu 23, respectiv 21 de voturi. Cea de-a treia propunere- Horia Nasra a obținut 5 voturi. De la ședința CL de vineri a lipsit un consilier, liberalul Giacomo Dreoni. La momentul depunerii jurământului, consilierii maghiari au jurat în limba română și în limba maghiară.

„Jur să respect Constituția și legile țării. Mă onorează și în același timp mă obligă votul de încredere acordat de clujeni. Îmi doresc ca împreună cu dumneavoastră să continuăm lucurile bune începute în Cluj-Napoca  și să găsim soluții la provocările pe care le are orașul, la problemele pe care le au cetățenii acestui oraș minunat. Așa să îmi ajute Dumnezeu”, a spus Emil Boc.


De asemenea, în ședința de vineri s-au constituit grupurile de consilieri locali care vor fi conduse de Dan Tarcea- PNL  Dan Morar-PSD-ALDE și Csoma Botond- UDMR.

Astfel, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca PNL a obţinut 16 mandate, UMDR 5 mandate, iar PSD+ALDE 4 mandate. După redistribuire, au mai primit câte un mandat PSD+ALDE şi PNL. PNL a obţinut 17 mandate în Consiliul Local, UDMR rămâne cu 5 mandate, iar PSD+ALDE au tot 5 mandate.


În total, 27 de mandate de consilieri locali. Aceştia sunt:

Florin Stamatian (PNL)
Dan Tarcea (PNL)
Radu Moisin (PNL)
Ovidiu Florian (PNL)
Gheorghe Șurubaru (PNL)
Florin Gliga (PNL)
Geacomo Dreoni (PNL)
Constantin Tomoș (PNL)
Ioan Pop (PNL)
Sabin Sărmaș (PNL)
Radu Constantea (PNL)
Gabriela Moldovan (PNL)
Radu Rațiu (PNL)
Loredana Pop (PNL)
Rareș Ferdean (PNL)
Molhem Mohammad Bachar (PNL)
Mihaela Suciu (PNL)
Dan Morar (PSD)
Horia Nasra (PSD)
Adrian Mureșan (ALDE)
Corina Croitoru (PSD)
Andras Tothfalusi (UNPR)
Anna Horvath (UDMR)
Gergely Balazs (UDMR)
Csoma Botond (UDMR)
Racz Levente Zsolt (UDMR)
Olah Emese (UDMR)

abonare newsletter