monitorulcj.ro Menu
Politică

Campania electorală, pe ultima sută de metri

Campania pentru alegerile locale se încheie sâmbătă, la ora 7,00, după această oră fiind interzisă propaganda electorală - afișarea, lansarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip.

Peste 18.000.000 de cetățeni cu drept de vot sunt chemați duminică la urne pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

Cetățenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, pot să-și exercite dreptul de vot, pe baza actului de identitate.


Alegătorii se pot prezenta la urne începând cu ora 7,00 și pot să voteze până la ora 21,00.

În premieră, la alegerile locale va fi implementat un sistem informatic de monitorizare a prezenței la urne și de prevenire a votului ilegal. Sistemul va fi funcțional în secțiile de votare de pe o tabletă utilizată de un operator de calculator, care va scana CNP-ul alegătorului și va verifica dacă acesta a mai votat sau nu.


267.239 de persoane candidează pentru a ocupa o funcție de primar, consilier local, județean sau în Consiliul General al Municipiului București la scrutinul din 5 iunie.

În Cluj există 606.951 de alegători și 656 secții de votare, dintre care 181 sunt în municipiul Cluj-Napoca, potrivit reprezentanților Biroului Electoral Județean Cluj (BEJ).