Politică

Buzoianu și-a lansat programul cu care candidează la Primărie. A renunțat la ideea copiată de la Boc! Cum explică

Candidatul independent susținut de PSD și alte partide Octavian Buzoianu și-a lansat joi programul cu care va intra în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.

Programul lansat și prezentat de Octavian Buzoianu cu care va candida la Primăria Cluj-Napoca expune o altă viziune acum. Dacă până zilele trecute programul se numea “Clujul unui milion de oameni”, cu viziunea “Orașul din România în care îți dorești să trăiești”- mesaj care semăna izbitor cu cel transmis de Emil Boc la localele din 2012- acum viziunea expusă este alta. Buzoianu candidează cu același program, dar cu viziunea “Orașul de care ești mândru și în care merită să investești”. Buzoianu explică însă că întreg programul a fost schimbat și scurtat, pe ici, pe colo, iar asemănarea între mesajele transmise de el și Boc, în urmă cu patru ani este o simplă coincidență. La alegerile din 2012 tandemul Boc-Tişe îşi propunea să câştige scrutinul, iar municipiul Cluj-Napoca să devină „oraşul în care să îţi placă cel mai mult să trăieşti“.„Noi am lucrat, am făcut un material de prezentare din extenso, pentru prezentarea de azi (n.red- joi), cred că niciun sfert din extenso nu e în materialul prezentat azi. Colegii mei au scos părți, au înlocuit. Dar și acea viziune – Clujul – orașul în care să îți dorești să trăiești se regăsește în continuare în program. N-am nevoie să mă inspir de niciunde...”, a explicat Octavian Buzoianu.

În programul său, unul dintre cele mai importante domenii este administrația care trebuie să fie independentă. “Administrația trebuie să fie independentă, independentă de presiune, interese, de timp. Nu trebuie să fie atinsă de grupuri de interese care fac acea perdea de fum, să fie mai puțin birocratică. Haideți să facem în așla fel încât legătura noastră cu cetățenii să fie în primul rând informatică și abia apoiu la ghișeu”, spune Buzoianu. 


Astfel, direcțiile de acțiune se referă la: administrație și relații internaționale; infrastructură, trafic și urbanism; dezvoltarea economică pe patru piloni (universitar, IT, servicii-suport, medical); societate, educație, cultură și sport.

abonare newsletter