monitorulcj.ro Menu
Politică

Emil Boc, făcut de râs de Băsescu, la el acasă. Ce spun liderii politici de la Cluj.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, l-a atacat pe primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc tocmai la el acasă, la Cluj. În ciuda colaborării îndelungate, Băsescu i-a transmis lui Boc să se retragă din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca. Declarațiile lui Băsescu au stârnit reacții în rândul politicienilor clujeni.

În ciuda insistențelor, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere referitor la declarațiile fostului președinte.

Nicoară: “Nu-l ascultă nimeni pe Băsescu la Cluj!”

Co-președintele PNL Cluj Marius Nicoară consideră că Băsescu nu a făcut altceva decât să îi direcționeze niște voturi lui Gurzău din electoratul minuscul pe care îl are la Cluj. “Și-a făcut datoria domnul Bîăsescu, îi face campanie lui Adrian Gurzău și încearcă să direcționeze niște voturi din electoratul minuscul al PMP către Gurzău. Oricum, aici la Cluj, Băsescu nu este ascultat, nici apreciat”, a declarat Marius Nicoară.


Lăpușan: “Băsescu îl știe cel mai bine pe Boc”

Președintele PSD Cluj Remus Lăpușan, crede că fostul președinte Traian Băsescu îl cunoaște cel mai bine pe Emil Boc.

“Împreună au tăiat pensiile și salariile, deci Băsescu îl știe cel mai bine pe Boc. Cred că ar trebui să predea ștafeta, așa cum i-a transmis fostul președinte, pentru că în Cluj este loc de mai bine”, a declarat Remus Lăpușan.


Boc ar trebui să stea un mandat

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat sâmbătă, că municipiul Cluj-Napoca are un primar bun, dar are nevoie de unul foarte bun. Fostul președinte i-a transmis lui Emil Boc “cu toată prietenia”, să predea ștafeta.

 “O spun eu, ca prieten, ca om care îl apreciază foarte mult pe primarul Clujului, Emil Boc. El este un foarte bun om politic şi un bun primar. Dar Clujul are nevoie de un primar foarte bun, nu de unul bun. Aşa că la toţi ne vine rândul să predăm ştafeta unuia mai bun decât noi, iar prietenului meu Emil Boc îi spun, cu toată prietenia: dragă Emile, a venit timpul să predai ştafeta unuia şi mai bun decât tine. Şi, cu siguranţă, mult mai entuziast”, a spus Traian Băsescu, la lansarea candidailor PMP Cluj în cursa alegerilor locale.


Fostul președinte crede că în acest moment Clujul are poate nevoie de tinerețe și fantezie, iar Emil Boc ar trebui să “stea un mandat”.

“Clujul are poate nevoie de mai multă fantezie, are nevoie de tinereţe, are nevoie şi de alte atracţii decât cele pe care le-a creat primarul Boc. Sunt convins că Adrian Gurzău (n.red- candidatul PMP Cluj la Primăria Cluj-Napoca) va putea să dea o probă de ce înseamnă să fii un primar foarte bun şi acesta este mesajul pe care eu îl transmit şi public prietenului meu Emil Boc: hai să stăm amândoi un mandat”, a completat Băsescu.