Politică

Andreea Paul Vass a găsit sursa de finanțare pentru indemnizațiile pentru mame

Deputatul Andreea Paul Vass a declarat joi, la Cluj, că a găsit sursa de finanațare pentru indemnizațiile pentru mame. Mai exact, aceasta cere Guvernului să desființeze Academia de Științe ale Securității Naționale, pentru ca banii să fie îndreptați către mărirea indemnizațiilor.

“Am găsit sursa de finanţare pentru indemnizaţia mamelor pentru creşterea copilului. Este vorba despre desființarea Acedemiei de Științe ale Securității Naționale, creată în 2012 de Gabriel Oprea.

E vorba despre fondurile publice alocate unei academii parazit, în paralel cu desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, creată în anul 2012 de către domnul Gabriel Oprea. Această Academie este o jignire la adresa Academiei Române și sunt sigură că domnul Vasile Dîncu, vicepremierul Guvernului, are urechi de auzit şi va renunţa la această structură academică parazitară în care membrii sunt stabiliţi pe viaţă, pe orice alt criteriu decât cel ştiinţific, iar renta lor viageră lunară se ridică la salariul mediu pe economie. Aeastă academie nu are site, nu se știe cine sunt membrii și nici nu are lucrări științifice", a spus Andreea Paul.


Vass mai spune că la rectificarea bugetară propune la rectificarea bugetară din acest an propune Guvernului ca, pentru plata indemnizaţiilor mamelor, să se diminueze sumele aferente pentru capitolul bugetar 53.01 din anexa nr 3/25 al bugetului Ministerului Educaţiei.

abonare newsletter