Politică

Bîldea, dat la o parte de pe lista Consiliului Local pentru că și-a “eclipsat” colegii

Liberalii își depun, oficial, candidaturile, pentru Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj, cel târziu luni.

PNL Cluj își înregistrează oficial candidații la alegerile locale din 5 iunie, până luni cel târziu. Zilele acestea, PNL Cluj a definitivat lista pentru Consiliul Local și Consiliul Județean Cluj. Alin Tișe și Emil Boc vor candida astfel în tandem, la alegerile locale din 5 iunie, la CJ Cluj, respectiv la Primărie.

La Consiliul Local PNL vine cu câteva nume noi și își păstrează totodată consilierii necunoscuți ai Clujului. În schimb, alții care s-au remarcat în ochii clujenilor, au fost trași pe linie moartă.


Bildea, “disciplinat” de partid

Astfel, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local este Ioan Bîldea, unul dintre cei mai activi consilieri locali, care se pare că a fost “disciplinat” de colegii săi din PNL, din cauza faptului că nu a făcut echipă, preferând să lucreze mai mult individual. Cu alte cuvinte, Bîldea și-a eclipsat colegii și atunci aceștia au decis să-l sară la vot pentru un nou mandat.

Astfel, dintr-o listă de aproximativ 60 de persoane, consilierul liberal nu a strâns suficiente voturi astfel încât să ajungă între cei validați. Cel puțin așa explică liderii liberalilor clujeni.


Același lucru l-a susținut și co-președintele PNL Cluj, Marius Nicoară care a subliniat că Ioan Bîldea a fost pe buletinele de vot, dar a strâns puține voturi de la membrii Biroului Municipal al PNL.

“Activitatea sa politică nu s-a ridicat la așteptările PNL”, a explicat scurt, unul dintre liderii PNL Cluj-Napoca, Dan Tarcea.


Nume noi pe poziții eligibile

Astfel, la Consiliul Local, liberalii s-au gândit să meargă în primul rând cu aceiași consilieri, puțini dintre cei actuali retrăgându-se. Astfel, cei care își doresc un loc în CL sunt Florin Stamatian, Dan Tarcea, Radu Moisin, Ovidiu Florian, Gheorghe Șurubaru., Florin Gliga, De la vechiul PNL nu vor mai candida pentru un nou mandat Ioan Bîldea, Doru Stoica și Ioan Avram. De la fostul PDL nu vor mai candida Ligia Bocșe și Marcu Valtăr. Pe poziții eligibile vor fi și Rareș Ferdean, Gabriela Moldovan și Sabin Sărmaș. Pe lista pentru CL se mai regăsesc și actuali consilieri precum Radu Rațiu, Radu Constantea, Ioan Pop și Loredana Pop.

Tișe deschide lista la Consiliul Județean

Liberalii au stabilit și lista pentru Consiliul Județean, aici însă ordinea nefiind defnitivă.  Cel care deschide lista este senatorul Alin Tișe, care este și propunerea PNL pentru șefia CJ. Pe lista pentru CJ se regăsesc Marius Mânzat, Călin Tuluc, Mariana Leș, Dorel Secară, Cosmin Todea, Cristian Haiduc, Ligia Pop, Horea Simplicean, Andro Marinel, Marinela Marc, Angela Marchiș, Iuliu Sânmărtean, Marius Bălaj. La Consiliul Județean iberalii își propun să obțină 18 mandate plus 1, cu cel al lui Alin Tișe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter