Politică

PSD Cluj-Napoca are noi președinți

Organizația municipală a PSD are un nou șef, după demisia Aureliei Cristea de la conducere.

PSD nu pierde vremea. Nici bine nu au dat-o la o parte pe Aurelia Cristea, că social democrații i-au și găsit înlocuitor. Noul președinte interimar al PSD Cluj-Napoca este consilierul local Dan Morar, economist de profesie.

De asemenea, social democrații au decis, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean de sâmbătă, să îl numească președinte executiv al PSD Cluj-Napoca pe Ioan Păcurar, profesor universitar dr..


Ați auzit de el?

Consilierul local PSD Dan Ioan Morar a ajuns în Consiliul Local după plecarea lui Mircea Jorj, în urmă cu câțiva ani.

Dan Morar este fiul fostului viceprimar Teodor Morar, din perioada 1990-1991, lucru care i-a purtat noroc, se pare. În urmă cu câțiva ani, Teodor Morar a demisionat din fruntea Consiliului de Administrație al RAADPP fiind înlocuit de fiul său, ca membru al CA. De asemenea, Morar este căsătorit cu consilierul județean Andreea Morar, fostă democrat-liberală.


Dan Morar nu s-a remarcat prin mare lucru în Consiliul Local. Pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, acesta nu are publicat ultimul raport de activitate, astfel că nu putem ști ce a muncit el anul trecut. În schimb, potrivit raportului de activitate pe 2014, Morar a participat la inițierea a 11 proiecte de hotărâre, din care 8 împreună cu primarul și consilierii locali, două împreună cu primarul și membrii Comisiei pentru fonduri europene, iar unul împreună cu membrii comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale. La cele 12 ședințe de consiliu local, a avut 14 intervenții.

Cristea, demisie după ce a fost “mazilită”

Deputatul Aurelia Cristea și-a anunțat vineri demisia din funcţia de preşedinte al PSD Cluj-Napoca, dar va rămâne în partid. Cristea a luat această decizie după ce forurile de conducere ale PSD au hotărât să îi retragă sprijinul pentru candidatura la Primăria Cluj-Napoca.


“Fiind o invalidare politică de la nivel central pentru mine, în calitate de candidat, şi pentru proiectul meu, corect şi onorabil este ca eu să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Cluj-Napoca”, a declarat Aurelia Cristea, la momentul demisiei

Aceasta a subliniat faptul că nu i s-a cerut să își dea demisia, ci este o decizie proprie, catalogată ca o “demisie de onoare”. Cristea a mai precizat că nu intenționează să plece din partid.


Demisia lui Cristea nu l-a impresionat pe liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan. “Foarte bine că a demisionat doamna Cristea. În conducerea organizației trebuie să fie cineva care să se bată pentru proiectele noastre, pentru acest proiect. Dânsa nu se putea motiva”, a spus Lăpușan, întrebat cum comentează decizia Aurelia Cristea de a demisiona de la conducerea partidului, după ce PSD i-a retras candidatura.

Ultimele Stiri
abonare newsletter