monitorulcj.ro Menu

Politică

Aurelia Cristea demisionează de la şefia PSD Cluj-Napoca după ce partidul i-a retras sprijinul pentru primărie

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de conducere a organizaţiei municipale, după ce organizaţia judeţeană i-a retras sprijinul pentru candidatura de primar al municipiului Cluj-Napoca.

"Forurile decizionale ale conducerii PSD au decis să-mi retragă sprijin pentru candidatura la Primăria Cluj-Napoca. (...) Fiind o invalidare politică de la nivel central pentru mine, în calitate de candidat, şi pentru proiectul meu, corect şi onorabil este ca eu să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Cluj-Napoca. (...) Nu plec din partid, sunt deputat PSD, am candidat cu sprijinul şi cu susţinerea organizaţiei PSD, este corect să-mi duc mandatul la final tot din partea organizaţiei PSD şi este corect ca prin acest gest de demisie să dau posibilitatea altora care pot să susţină mai bine acest proiect pentru campania electorală, să facă mai mult decât am putut să fac eu", a precizat Aurelia Cristea.

Ea s-a arătat nemulţumită de faptul că Liviu Dragnea şi conducerea centrală a PSD n-au fost interesaţi de proiectul propus la Cluj.

"Am discutat cu conducerea centrală la un moment dat, respectiv cu dl preşedinte Liviu Dragnea, care este situaţia şi cum se poziţiona în această candidatură. Singurul răspuns pe care l-am primit a fost acela că-şi doreşte să câştige la Cluj. (...) Niciodată conducerea naţională n-a fost interesată de ce se întâmplă de proiectul acesta de la municipiul Cluj-Napoca, un municipiu extrem de important. (...) În conferinţa judeţeană din octombrie am fost validată ca şi candidat al PSD Cluj pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca”, a menţionat Aurelia Cristea.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa a încheiat, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, o alianţă electorală cu ALDE prin care cele două formaţiuni vor susţine un candidat comun pentru funcţia de primar, pe independentul Octavian Buzoianu, om de afaceri.

Remus Lăpuşan a mai spus că, în acest fel, PSD n-o mai susţine la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca pe deputatul social-democrat Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca, care a fost până acum candidatul PSD.

"Am decis în cadrul alianţei electorale PSD+ALDE să-l susţinem pe dl Octavian Buzoianu la Primăria municipiului Cluj-Napoca, ca şi candidat independent. Candidatura dlui Buzoianu este o candidatură independentă pe care noi o susţinem şi suntem de acord să vină şi alte partide care să susţină această candidatură. (...) Candidatura doamnei Aurelia Cristea nu mai există", a menţionat Remus Lăpuşan.

Aurelia Cristea a mai spus în conferinţa de presă de vineri că îl susţine pe candidatul independent Octavian Buzoianu pentru funcţia de primar.