Politică

PSD Cluj a renunțat la Aurelia Cristea. Social democrații clujeni îl susțin pe Octavian Buzoianu pentru Primăria Cluj-Napoca

Social democrații clujeni au anunțat astăzi oficial că îl vor susține pe independentul Octavian Buzoianu în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca, în locul Aureliei Cristea. Aceștia au semnat acordul de colaborare cu ALDE, pentru alegerile locale din această vară.

Foto Saul Pop Foto Saul Pop

“Nu avem nimic de ascuns, nu suntem nici orbi, nici surzi, nu cred ca a merge într-o direcție pe care nu și-o dorește nimeni e o soluție. Am înțeles mesajul societății. Am decis ca în cadrul alianței să îl susținem pe Buzoianu la Primăria Cluj-Napoca”, a declarat Remus Lăpușan.

Remus Lăpușan președintele PSD CLuj a declarat că decizia de înlocuire a candidatului a fost luată de conducerea județeană și cea națională. Practic, cu această decizie s-a trecut peste capul organizației municipale, condusă de altfel de Aurelia Cristea.


Astfel, PSD și ALDE au bătut palma pentru alegerile locale, iar cele două partide vor candida sub denumirea de Alianța electorală PSD+ ALDE Clujul Unit.

“Urmează să semnăm împreuna cu protocol care pune bazele unei alianțe electorale pentru municipiul Cluj-Napoca, o alianță casre reprezintă un proiect pentru clujeni, un parteneriat care are ca obiectiv clar castigarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Această alianță reprezintă un proiect firesc pentru că este în asentimentul cetățenilor care își doresc cât mai multe persoane din societatea civilă să se implice”, a declarat și președintele ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu.


Noua colaborare cu PSD i-a amintit lui Cătăniciu de Uniunea Social Liberală (USL), când l-a bătut pe Daniel Buda și a câștigat la parlamentare Colegiul 2 din Camera Deputaților. Cătăniciu nu a ratat ocazia să îl înțepe și pe Marius Nicoară, co-președintele PNL Cluj.  

“Nu pot să nu îmi aduc aminte că tot în 2012 un alt liberal care a crezut în proiectul USL alerga în acea perioadă în municipiul Cluj-Napoca după Boc, să îi pună cătușe. Astăzi îl susține și pentru câteva sinecuri este alături de Emil Boc și a tranformat  PNL într-un paravan după care se ascund cei din PDL”, a spus Cătăniciu, care a uitat se pare că ea însăși a trecut, în urmă cu câțiva ani, de la PDL la PNL.


Alianța PSD-ALDE își propune să obțină 12 consilieri locali în municipiul Cluj-Napoca.

abonare newsletter