Politică

PSD Cluj definitivează negocierile cu ALDE în două zile

Social democrații clujeni continuă să evite răspunsurile clare atunci când vine vorba de o eventuală retragere a candidaturii Aureliei Cristea la Primăria Cluj-Napoca și se zgârcesc în declarații.

PSD Cluj a anunțat luni că în două zile vor finaliza discuțiile cu ALDE Cluj în ce privește alianța electorală pentru alegerile locale. Mai exact, în două zile vom ști dacă Aurelia Cristea se va retrage din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca și pe cine va susține PSD Cluj la Primărie.

“La această oră, candidatul PSD Cluj la Primărie este Aurelia Cristea. Cînd vom definitiva alianța, vom vedea atunci ce vom face. Discuțiile cu ALDE se finalizează în două zile”, a răspuns Remus Lăpușan, liderul PSD Cluj, întrebat insistent de jurnaliști despre speculațiile apărute în presă potrivit cărora Aurelia Cristea va fi retrasă din cursa pentru Primărie.


De asemenea, întrebat cum vede candidatura lui Octavian Buzoianu, independentul care a anunțat zilele trecute că va candida la Primărie, Lăpușan s-a rezumat doar la a spune că “este un candidat bun", și în acest caz nerăspunzând clar dacă PSD Cluj îl va susține pe acesta la Primărie.

Buzoianu, candidatul surpriză

Candidatura lui Octavian Buzoianu la Primăria Cluj-Napoca a fost o surpriză. Acesta a anunțat că va candida independent la sfârșitul săptămânii trecute. Buzoianu ar putea fi susținut de PSD în candidatura sa la Primărie, în ipoteza în care Aurelia Cristea ar fi retrasă, potrivit unor speculații apărute în ultima perioadă. De altfel, zilele trecute, Cristea nici nu confirma, nici nu infirma această informația: "În politică este posibil orice", a spus aceasta.


La rândul său, președintele PSD Cluj Remus Lăpușan nici nu infirma, nici nu confirma eventuale schimbări, în contextul în care PSD va încheia o alianță electorală. “Nu ascund faptul că suntem în discuții în acest moment cu ALDE pentru o alianță electorală, dar nu se pune astfel problema, candidatul nostru în acest moment este Aurelia Cristea”, a declarat atunci și Remus Lăpușan.

PSD, zguduit și de plecarea Claudiei Anastase

Eventuala schimbare a candidatului la Primărie pe ultima sută de metri nu este singurul lucru care zguduie în acest moment PSD Cluj. După ce a fost dată la o parte de unii colegi de partid și a decis să își retragă candidatura la Consiliul Local, Claudia Anastase a anunțat zilele trecute că pleacă și din PSD, pentru a se alătura proiectului lui Liviu Alexa.  


Claudia Anastase, unul dintre cei mai activi consilieri locali, a decis luna trecută să nu mai candideze pentru  un mandat în forul local și și-a retras intenția de a candida la alegerile din 5 iunie.

Se pare că aceasta nu a mai avut susținerea conducerii organizației municipale (al cărei șef este Aurelia Cristea), acuzată fiind, printre altele, că nu a făcut suficient opoziție. Anastase explica recent că atitudinea și unele atacuri venite în ultima vreme din partea unor colegi de partid au creat o atmosferă care au determinat-o să nu își mai dorească un nou mandat în CL.


“A plecat, îi dorim succes, dar avem 10.000 de membri. Anastase era unul dintre aceștia”, a spus sec Lăpușan.

abonare newsletter