Politică

Mihai Seplecan și-a pierdut mandatul de consilier județean. Cum se apără fostul președinte al CJ Cluj

Prefectul județului Cluj Gheorghe Vușcan a emis ordinul privind încetarea mandatului de consilier județean al lui Mihai Seplecan. Decizia vine la solicitarea PNL Cluj de săptămâna trecută.

“Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a emis, ieri, 28 martie 2016, Ordinul nr 118/28.03.2016 privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean în Consiliul Judeţean Cluj, al domnului Mihai Seplecan, precum şi declararea ca vacant al locului de consilier judeţean ocupat de acesta.

Această decizie vine în urma analizei solicitării Partidului Naţional Liberal-Organizaţia Judeţeană Cluj, depusă la Instituţia Prefectului-Judeţului Cluj. Menţionăm faptul că solicitarea a fost însoţită de: Decizia nr.1 din 6.11.2015 a Colegiul Director Judeţean al PNL Cluj privind excluderea din rândul membrilor PNL a domnului Mihai Seplecan şi Hotărârea nr.3 din 14.03.2016 a Curţii de Arbitraj a PNL privind rămânerea definitivă şi executorie a excluderii din rândul membrilor PNL a domnului Mihai Seplecan”, arată reprezentanții Prefecturii Cluj.


Ce spune legea

Potrivit Legii privind Statutul aleşilor locali calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a carei lista a fost ales.

Săptămâna trecută, liberalii clujeni i-au cerut prefectului județului Cluj Gheorghe Vușcan să aplice legea în ceea ce privește încetarea mandatului de consilier județean al lui Mihai Seplecan odată cu excluderea sa definitivă din PNL.


Locul său în Consiliul Județean va fi luat de un social democrat. Potrivit legii, următorul pe lista USL - sub sigla căreia au intrat liberalii și pesediștii în CJ Cluj- este Mihai Șandru, de la Câmpia Turzii.

Cum se apără Seplecan

Prefectul Gheorghe Vușcan a emis acest ordin înainte ca Tribunalul să se pronunțe în privința suspendării hotărârii prin care Seplecan a fost înlăturat de la Consiliul Județean.


„Am atacat la Tribunal prin avocat ordinul prefectului privind încetarea mandatului, excluderea mea din partid și hotărârea de CJ prin care am fost schimbat- pentru a cere anularea. Este evidentă disperarea prefectului și a PNL tocmai în acest moment, înainte ca Tribunalul să se pronunțe. Eu nici până azi nu am văzut, nu am primit oficial înștiințare că am fost dat afară din partid, excluderea mea este semnată de Daniel Buda și Marius Nicoară, nu și de conducerea națională a partidului”, a declarat Seplecan.

Tribunalul se pronunță astăzi

În luna ianuarie, Mihai Seplecan a dat în judecată Consiliul Județean și pe actualul președinte Marius Mânzat și a cerut suspendarea hotărârii prin care a fost înlăturat de la șefia CJ Cluj. Tribunalul trebuia să se pronunțe săptămâna trecută, dar a amânat pronunțarea pentru data de 30 martie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter