Politică

Dîncu: Vom dezvolta colaborarea MDRAP cu Agențiile de Dezvoltare Regională

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a avut o primă întâlnire cu directorii generali ai celor opt Agenții pentru Dezvoltare Regională (ADR) din țară.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii de miercuri au fost discutate "aspecte referitoare la posibilitatea extinderii colaborării dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și ADR-uri în zona de implementate a programelor guvernamentale gestionate de minister".

''Am considerat important să cunosc, în mod direct, și perspectiva regională asupra dezvoltării, de aceea am ținut să mă văd cu șefii Agențiilor de dezvoltare. E doar o primă întâlnire, le-am propus să găsim un mod prin care să permanentizăm această formă de colaborare, e benefică pentru ambele părți. Agențiile sunt structuri care funcționează de mulți ani, au experiență în planificarea dezvoltării la nivel regional și au angajați peste 1.000 de specialiști, resurse extrem de utile în procesul nostru de reformă administrativă'', a declarat viceprim-ministrul Vasile Dîncu, la finalul întrevederii.


La întâlnire au mai participat Sorin Maxim, secretar de stat în MDRAP cu atribuții în coordonarea programelor europene, și Mihai Busuioc, secretar general în același minister.

Ultimele Stiri
abonare newsletter