Politică

Aproximativ 350 de foști deputați au depus cereri pentru a primi pensii speciale de parlamentar

Aproximativ 350 de foști deputați au depus până acum cerere pentru a primi indemnizație specială pentru limită de vârstă.

Foștii aleși care au avut cel puțin un mandat întreg de deputat și care îndeplinesc condițiile legale pentru a fi pensionați au început deja să depună cereri la Secretariatul general al Camerei, imediat după ce legea privind indemnizațiile speciale pentru parlamentari a fost adoptată. Până acum, aproximativ 350 de foști deputați au depus astfel de cereri, au menționat surse citate de Agerpres.

Deocamdată, legea nu poate fi pusă în aplicare, deoarece nu a parcurs toate etapele procedurale. Birourile permanente ale Camerei și Senatului au adoptat, în urmă cu o săptămână, normele de aplicare a legii fără a aștepta însă avizele de la Ministerul Muncii și de la Ministerul de Finanțe. Cele două ministere au trimis luni punctele de vedere cu privire la aceste norme, iar potrivit acestora, anumite prevederi "nu sunt conforme" cu legislația.


Din acest motiv, Biroul permanent al Camerei Deputaților a trimis cele două puncte de vedere Comisiei pentru statutul deputaților și senatorilor pentru a face raport pe marginea avizelor de la Guvern și modificările ce se impun la normele de aplicare a legii privind pensiile parlamentarilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter