Politică

Consilierii liberali necunoscuți ai Clujului mai vor un mandat în forul local

Liberalii clujeni și-au stabilit candidații la primăriile din județ, iar în această perioadă lucrează și la lista de consilieri locali pentru municipiul Cluj-Napoca.

Primele intenții de candidatură ale liberalilor pentru Consiliul Local Cluj-Napoca au fost deja depuse, iar pe listă se regăsesc toți actualii consilieri locali. Astfel, Ioan Bîldea, Ligia Bocșe, Radu Constantea, Ovidiu Florian, Florin Gliga, Valtăr Marcu, Radu Moisin, Loredana Pop, Ioan Pop, Radu Rațiu, Gheorghe Șurubaru, Dan Tarcea, Constantin Tomos, Ioana Avram își mai doresc un mandat în forul local.

Dacă însă PNL Cluj va ține cont de recomandarea liberalilor de la centru- de a rezerva o treime unor candidați noi și 30% femeilor- unii dintre actualii consilieri nu se vor regăsi în viitoarea echipă a CL Cluj-Napoca.


Moisin s-a răzgândit

Dacă anul trecut se gândea să se retragă din Consiliul Local și spunea că are alte priorități, cum ar cariera de jurist, acum Radu Moisin s-a răzgândit. El și-a depus intenția de a mai candida pentru încă un mandat. “Așa este, anul trecut spuneam că nu voi mai candida, dar sunt motivat de faptul că anumite inițiative în CL își urmează cursul spre bine și când se întâmplă astfel, ești motivat să mergi mai departe. Acum aceasta este intenția mea”, a spus Radu Moisin.

Recent, Moisin s-a alăturat unei case de avocatură din Cluj-Napoca, iar o perioadă a fost confuz, neștiind dacă va mai candida pentru un nou mandat în Consiliul Local sau va rămâne în avocatură.


Mai mult, unele voci au vorbit chiar de o retragere în contextul unor divergenţe pe care Moisin le-ar fi avut cu primarul Emil Boc.

Toți vor, dar nu toți vor ajunge în CL

Unul dintre liderii liberali de la municipiu și actual consilier local, Dan Tarcea, spune că recomandarea liberalilor de la centru privind alocarea a 30% din locuri femeilor liberale a fost discutată și la Cluj însă nu s-a decis încă nimic concret. “PNL are și acum resursă feminină în Consiliul Local. Atât această recomandare, cât și cea privind eventuali candidați noi au fost discutate, dar o decizie finală va lua Biroul Județean reunit. Sigur, dacă se va ține cont de aceste recomandări, unii dintre actualii consilieri local nu se vor regăsi și în viitorul for local. Toți actualii consilieri și-au depus până în acest moment intenția de mai candida. Printre aceștia mă aflu și eu”, a spus Dan Tarcea.  


Consiliul Local sau Consiliul Județean?

Cel mai nou consilier local clujean, Ioana Ruxandra Avram, oscilează între Consiliul Local și Consiliul Județean. Până una alta însă, aceasta și-a depus intenția de a candida pentru un nou mandat și la CL și la CJ.. “Mi-am depus intenția de candida și la CL și la CJ. În Consiliul Local sunt încă în perioada de adaptare, dar cred că este un loc în care pot fi de ajutor. Sigur, partidul va decide”, a spus Ioana Ruxandra Avram.

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluți stâlpul

În mandatul 2012-2016 consilierii locali clujeni nu s-au remarcat prin mare lucru, așa cum Monitorul arăta și în seria realizată anul trecut Consilierii necunoscuți ai Clujului. Singurul care a fost activ, dar nu a prins decât o jumătate de mandat este Ioan Bîldea, singurul recunoscut de altfel pe stradă, de clujeni.


De asemenea, rapoartele de activitate ale consilierilor locali sunt documente secrete. De exemplu, pentru anii 2012 şi 2014, doar 12 consilieri din 27 şi-au publicat rapoartele, iar în 2013, doar 5. Anul acesta, doar trei consilieri și-au publicat raportul de activitate pe anul 2015 pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter