Politică

UDMR-iștii clujeni, PE O VORBĂ CU VONA GABOR în privința autonomiei teritoriale. CONSTITUȚIA TREBUIE MODIFICATĂ!

Liberalii clujeni sancționează declarațiile extremistului maghiar Vona Gabor referitoare la autonomia teritorială. Constituția ar trebui într-adevăr, să fie modificată, dar nu la sugestia unui extremist maghiar, spun, pe de altă parte, reprezentanții UDMR.

Liderul Jobbik Vona Gabor a declarat într-un interviu acordat Digi24.ro că formațiunea sa sprijină autonomia teritorială și că o sugestie ar fi schimbarea Constituției României, pentru a permite acest lucru.  

Declarațile de acest gen ale liderului Jobbik nu sunt de ieri, de azi, însă politicienii clujeni îl taxează pe acesta susținând că este un întârziat al unei istorii apuse. În același timp, parlamentarii clujeni subliniază că Legea Fundamentală trebuie într-adevăr modificată, dar nu la recomandarea lui Vona Gabor.


Astfel, deputații liberali clujeni consideră că acesta trăiește în iluzia unui viitor care nu se va realiza niciodată.   

 “Când cineva din afară ne spune ce să facem nu cred că trebuie să luăm în serios declarațiile lui. Pentru că riscăm să escaladăm un conflict interetnic. Eu cred că acestea sunt declarații preelectorale”, a spus deputatul PNL Radu Zlati.  


“Vona Gabor este un întârziat trist al unei istorii demult apuse. El și cei ca el trăiesc în iluzia unui viitor ce nu se va produce vreodată. Constituția României se schimbă doar de către națiunea română, iar interesul națiunii noastre este să rămână unită și puternică, să sărbătorească 100 de ani de unitate”, a declarat și deputatul PNL de Cluj Elena Reuer.

Mai mult, declarația lui Vona Gabor a reușit să-i irite inclusiv pe reprezentanții UDMR.


“Nici măcar nu am ce să spun despre declarațiile lui Vona Gabor, niciodată nu am susținut ideile extremiste. Nu mă interesează în general ce spune liderul Jobbik. Dar într-adevăr, Constituția României trebuie modificată, în general vorbind, toată lumea știe acest lucru, însă să nu dea el sfaturi, că nu trăiește aici”, a spus senatorul UDMR Laszlo Attila.

“UDMR a avut în program autonomia teritorială, este un lucru cunoscut, iar juridic într-adevăr trebuie modificată Constituția pentru acest lucru. Sigur, nu trebuie modificată la sfaturile altora din afară. Nu cred că el era în măsură să facă asemenea declarații”, a spus Csoma Botond, liderul UDMR Cluj.


Citiți și Liderul Jobbik, Vona Gabor: Sprijinim autonomia teritorială. Poate ar trebui modificată Constituţia României

Ultimele Stiri
abonare newsletter