Politică

Blaga și Gorghiu l-au lansat pe Boc la Primărie. A lipsit din fața presei tocmai „catindatu'”.

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga s-au aflat vineri la Cluj pentru a lansa candidații la alegerile locale din 5 iunie. Cei doi au participat la o conferință de presă de la care a lipsit însă tocmai candidatul la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc.

Foto Saul Pop Foto Saul Pop

Copreședinții PNL au susținut din nou că la alegerile locale din iunie candidatul PNL la Primăria Cluj-Napoca este Emil Boc, iar la Consiliul Județean este susținut Alin Tișe. Emil Boc a fost însă absent de la conferința liberalilor, acesta participând doar la întrunirea de partid în care se lansează candidații. Copreședinții PNL au încercat să explice că acesta este formatul conferinței, doar cu liderii organizației de partid.

Vasile Blaga a subliniat că PNL a considerat candidatura lui Emil Boc cea mai potrivită pentru Cluj-Napoca. “Noi anunțăm candidații în baza cererii lor și tinând cont de niște criterii de integritate. De asemenea, ținem cont de sondaje. Candidatura sa este cea mai potrivită. Dacă are 80% ce să fac? Emil Boc ar câștiga și dacă ar fi șapte tururi. Este cel mai bun”, a declarat Vasile Blaga.


“Am avut o discuție cu Emil Boc și mi se pare a fi cea mai bună soluție, este cea mai potrivită candidatură pentru Cluj-Napoca. Încrederea mea este certă”, a spus, la rândul său, Alina Gorghiu.   

Emil Boc a anunțat în luna septembrie a anului trecut că va candida pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca.


Declarația primarului Clujului a venit atunci în urma unor intense speculații privind posibila sa înscriere în PMP, partid pe ai cărui candidați i-a susținut fățiș la alegerile prezidențiale.

Liberalii își propun să asigure majoritatea atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter