monitorulcj.ro Menu
Politică

Alina Gorghiu, la Cluj: “PNL a depus plângere la Guvern pentru organizarea alegerilor în două tururi”

Sursa foto Saul Pop

Liberalii nu renunță la ideea organizării alegerilor în două tururi de scrutin. În acest sens ei au depus la Guvern o plângere prealabilă. Demersul liberalilor vine însă cu doar câteva luni înainte de alegerile locale.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a precizat vineri la Cluj că într-un singur tur de scrutin ar fi schimbați doar 15-17% dintre primarii actuali din România, în acest fel nefiind o competiție liberă.  

“Am reușit să depunem la Secretariatul General al Guvernului plângerea prealabilă privind alegerile în două tururi de scrutin. Este necesară această procedură prealabilă pentru a putea depune acțiunea în Contencios administrativ. Încercăm să ne încadrăm în intervalul de timp care și așa este foarte redus pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume de a avea un proces electoral în două tururi, care presupune democrație”, a declarat Alina Gorghiu.


Luna trecută, liberalii i-au propus premierului Dacian Cioloș să ia în considerare adoptarea unei OUG, prin care să se revină la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri, pentru că alegerile într-un singur tur sunt nedemocratice.