Politică

Pentru ce se roagă împreună consilierul lui Iohannis, Dan Mihalache și pastorul Antenei 3, Mihai Gâdea?

Președinția, PNL și Antena 3 își fac imagine împreună peste Ocean. În Statele Unite ale Americii, agenda lui Dan Mihalache, cel mai important consilier al președintelui Klaus Iohannis, a Alinei Gorghiu, co- președinte al PNL, și cea a lui Mihai Gâdea, realizatorul Antenei 3, au fost corelate. Acest lucru reiese din informațiile pe care aceștia le-au pus la dispoziția opiniei publice.

Gâdea a pus pe Facebook o fotografie din care reiese că s-a întâlnit cu fostul secretar al Apărării, Donald Rumsfeld, în același timp cu Alina Gorghiu, care a părăsit însă camera pentru ca cei doi să facă o fotografie. Motivul pentru care cei doi s-au întâlnit ”la pachet” cu Rumsfeld: prețul întrevederii e mai mic decât dacă s-ar fi văzut separat. Rumsfeld a fost ministru al Apărării în timpul președinților Gerald Ford (1975 - 1977) şi George W.Bush (2001 - 2006).

Imaginile puse pa Facebook de către Alina Gorghiu și Mihai Gâdea oferă suficiente elemente pentru a demonstra că cei doi au participat împreună la întâlnirea cu Donald Rumsfeld, fost secretar al Apărării, dar au făcut fotografii separat, Gorghiu părăsind camera înainte ca Gâdea să imortalizeze momentul. Co-președintele PNL și-a lăsat însă pe masă tableta cu husă de culoare roșie.


FLUX 24 a întrebat în Statele Unite dacă întâlnirea cu Rumsfeld a fost solicitată separat de Gorghiu și Gâdea sau dacă au fost împreună.

Răspunsul a fost că Mihai Gâdea a ajuns la întâlnirea cu Donald Rumsfeld în delegația Alinei Gorghiu din care au mai făcut parte senatorii Iulian Dumitrescu și Ben Oni Ardelean.


“Nu a fost nici o întrevedere acordată domnului Mihai Gâdea, ci în cadrul delegației, iar la final acesta a solicitat să facă o scurtă filmare, iar ministrul a acceptat”, a subliniat pentru FLUX 24 sursa citată.

„Nu a fost nimic senzațional, ministrul Rumsfeld primește oaspeți de peste tot, nu a fost nimic special la această întâlnire”, a mai subliniat sursa citată pentru FLUX 24.


După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost împreună la Munchen, la Sărbătoarea șașilor transilvăneni emigrați din România, generând protestele celor prezenți, dar și ale românilor din Diaspora, Dan Mihalache și Mihai Gâdea au traversat Oceanul, pentru a participa joi la Micul dejun cu rugăciune de la Washington.

Potrivit unor surse EVZ, prezența lui Mihai Gâdea la Munchen, la masa lui Dan Mihalache de la Sărbătoarea sașilor, i s-a datorat șefului Administrației Prezidențiale, cei doi convenind să participe împreună la eveniment. Mihai Gâdea a intrat după ce a achitat prețul unui bilet.


La ”Micul dejun cu rugăciune” a fost prezent și președintele american Barack Obama, dar și 3.200 de invitați din 140 de țări, al cărui acces a fost posibil după achitarea unei taxe deloc modice.

Printre politicienii români aflați la fața locului s-au numărat Alina Gorghiu, co-președinte al PNL, și senatorii PNL Iulian Dumitrescu şi Ben-Oni Ardelean. Interesant este că, înainde de Micul dejun cu rugăciune, Dan Mihalache și delegația PNL, pe de o parte, și Mihai Gâdea, pe de altă parte, s-au întâlnit cu aceiași politicieni de la Washington, semn că întrevederile au fost negociate la pachet de firme specializate de lobby, în schimbul unor onorarii prestabilite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter