Politică

Daniel Buda nu a aflat că Norvegia nu e membru UE!

În căutare de capital de imagine, europarlamentarii români provoacă inutil o dezbatere despre legislația unui stat independent, care nu e în Uniunea Europeană.

Cu riscul declanșării unui conflict cu Norvegia, politicienii români pescuiesc voturi în ape tulburi. 

Astfel, europarlamentarul Daniel Buda spune, într-un comunicat de presă, că situația familiei Bodnariu din Norvegia dar şi sistemul de protecţie a copilului din acest stat vor fi discutate în Parlamentul European.


“Cetăţenii români trebuie să fie protejaţi indiferent de ţara în care se află şi indiferent de religia pe care o au, orice discriminare fiind de altfel interzisă de normele de drept internaţional, iar reprezentanţii autorităţilor publice la nivel naţional şi european trebuie să facă tot ceea ce este necesar în acest sens. Niciun sistem juridic nu poate justifica luarea unui copil de numai trei luni de la sânul mamei fără să existe date sau indicii temeinice că dezvoltarea acestuia ar fi afectată în baza unei simple decizii administrative, sub pretexte ţinute departe de ochii opiniei publice”, spune europarlamentarul.  

Daniel Buda precizează că joi s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari, proveniţi în principal din România, de la toate grupurile politice dar şi din ţări precum Germania, Cipru, Polonia, Cehia, Slovenia, Bulgaria, Belgia, Malta şi Spania au solicitat dezbaterea acestui caz în Parlamentul European. Astfel, în baza Art. 128 din Regulamentul de Procedură, urmează să fie dezbătute şi în acelaşi timp să fie identificate mecanisme prin care Comisia Europeană să intervină când se constată că procedurile privind separarea copiilor de familie pot crea traumatisme psiho-emoţionale minorilor sau părinţilor. Dezbaterea din plenul Parlamentului European va fi programată să aibă loc în aproximativ 3 săptămâni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter