Politică

Viceprimarul Anna Horvath vrea să candideze la Primăria Cluj-Napoca

Vicepimarul municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath este singurul reprezentatnt UDMR Cluj care și-a înscris intenția de a candida la primărie pe lista Uniunii.

Decizia urmează să fie validată de UDMR, până la sfârșitul lunii, însă aceasta fiind singură pe lista doritorilor, nu vor fi surprize. “M-am înscris pentru a candida la Primăria Cluj-Napoca, iar UDMR urmează să facă o analiză a celor patru ani de mandat ca viceprimar, până la sfârșitul luni”, a declarat Anna Horvath.

Rămâne de văzut însă cât de pregătiți sunt clujenii pentru a susține un candidat reprezentatnt al UDMR, pentru că unii consideră că în ce privește multiculturalismul și multilingvismul, mai este încă de învățat.  


Zilele Culturale Maghiare este unul dintre cele mai reprezentative evenimente când vine vorba de latura multiculturală a Clujului și de multilingvism. Anul trecut, evenimentul a fost însă umbrit de un scandal, după ce niște inscripții cu Kolozsvar de pe automatele de bilete au fost înlăturate. Primăria a susținut însă că de fapt acele inscripții ar fi fost făcute ilegal. Ulterior, membrii unei mișcări pentru multilingvism au susținut că ei sunt cei care au pornit inițiativa și au lipit numele Kolozsvar pe automate, îndemnându-i pe clujeni să facă la fel.

Vă reamintim, săptămâna trecută, baschetbalistul Bruno Roschnafsky a fost desemnat candidat la Primăria Cluj-Napoca din partea Partidului Puterii Umaniste. La scurt timp, în şedinţa Colegiului Naţional al PMP din weekendul trecut, deputatul fost democrat liberal Adrian Gurzău a fost validat să candideze pentru Primăria Cluj-Napoca.


PNL vrea să îl trimită din nou pe Emil Boc în cursa pentru Primărie, anunțul fiind făcut de acesta în toamna anului trecut.   

Cât despre social democrați, aceștia nu au decât câteva nume “șifonate”, în momentul de față, astfel că au ales “răul cel mai mic”, adică pe Aurelia Cristea, deputat și fost ministru. 


Şi jurnalistul Liviu Alexa și-a anunțat candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca.

La alegerile locale din acest an edilii vor fi aleși în bza unui singur tur de scrutin - pe ideea cine ia mai mult câștigă. Avantajați sunt primarii pe funcție care decid să mai încerce un mandat de 4 ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter