Politică

Liberalii discută validarea candidaturilor pentru alegerile locale

Conducerea PNL se întruneşte, luni, la Parlament, pentru a valida candidaţii la alegerile locale din 15-20 de municipii reşedinţă de judeţ, una dintre candidaturile care ar urma să primească undă verde fiind cea a lui Emil Boc la Cluj. Liberalii vor discuta şi o recomandare adresată filialelor de a aloca o treime din locurile de consilieri municipali şi judeţeni pentru “oameni noi”.

“Pe ordinea de zi a tuturor şedinţelor de BPN extins, din următoarea lună, va fi un punct fix, validarea candidaturilor pentru primarii de municipii reşedinţe de judeţ şi pentru cei care candidează la preşedinţia CJ”, a declarat secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Liberalii vor valida candidaturile la alegerile locale din 15-20 municipii reşedinţe de judeţ, din rândul cărora fac parte Alba Iulia, Timişoara, Cluj şi Iaşi. Pentru Bucureşti, liberalii au anunţat oficial, la la ultimul Consiliu Naţional, candidatura lui Cristian Buşoi, fără ca aceasta să fie validată prin vot.


Ilie Bolojan a afirmat că BPN al PNL va discuta şi o recomandare adresată filialelor de a aloca o treime din locurile de consilieri municipali şi judeţeni pentru “oameni noi”.

“Va fi o recomandare către toate organizaţiile noastre de a aloca o treime din locurile de pe listele de consilieri municipali şi judeţeni pentru oameni noi, din afara partidului sau din linia a doua sau a treia a PNL. Va fi o politică de înnoire a partidului care va fi asumată de conducerea centrală şi recomandată tuturor filialelor”, a precizat Ilie Bolojan.


Un alt punct al ordinii de zi a BPN PNL îl reprezintă priorităţile legislative ale liberalilor din Camera Deputaţilor şi din Senat.

În următoarele patru săptămâni, conducerea PNL se va reuni periodic pentru a finaliza validarea candidaturilor, pe măsură ce organizaţiile judeţene, în urma sondajelor de opinie şi a analizelor care se fac în fiecare judeţ, îşi aprobă candidaţii.


Candidaţii care vor să se înscrie în cursa electorală susţinuţi de PNL vor trebui să îşi asume că respectă criteriile de integritate, printr-o declaraţie pe proprie răspundere, care va fi însoţiţă de documentaţia specifică, semnată de copreşedinţii filialelor din fiecare judeţ, şi va transmisă conducerii centrale, pentru validare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter