monitorulcj.ro Menu
Politică

Nu mai este nimic de făcut. Politicienii despre legalitatea demiterii lui Seplecan: Trebuie să ne conformăm legii

Vineri seara, conducerea Prefecturii Cluj a transmis concluziile la care a ajuns după analizarea hotărârii de Consiliu Județean prin care Mihai Seplecan a fost demis din funcția de președinte al forului județean și hotărârii prin care a fost numit un președinte nou.

Mihai Seplecan

Ambele hotărâri de Consiliu Județean sunt legale, ceea ce înseamnă că Mihai Seplecan a pierdut lupta, nu va mai putea reveni la șefia Consiliului Județean.

Prefectul Gheorghe Vușcan a declarat sâmbătă că cele două hotărâri rămân în vigoare, după ce a fost analizată legalitatea lor, misiunea instituției pe care o reprezintă fiind aceea de a constata dacă sunt sau nu legale hotărârile care se iau în Consiliu Local și în Consiliul Județean. De cealaltă parte, Mihai Seplecan a refuzat deocamdată să facă un comentariu amplu despre decizia Prefecturii. “Luni voi veni cu un punct de vedere bine documentat. Ce pot să spun acum e că sunt interese la mijloc, dar timpul va dovedi totul”, a spus fostul președinte de Consiliu Județean.


Proaspăt alesul președinte de Consiliu Județean, Marius Mânzat a declarat că toți cei vizați trebuie să se conformeze deciziilor legale. “Dacă cele două decizii ale Prefecturii arată că sunt în deplinătate legală, atunci toți trebuie să ne conformăm legii”, a afirmat Mânzat.

Același lucru l-a subliniat și senatorul liberal Marius Nicoară. “S-au respectat toate deciziile legale. Trebuie să ne conformăm legii”, a spus Nicoară.


Vă reamintim că în 21 decembrie 2015, într-o ședință de Consiliu Județean, consilierii județeni au votat pentru demiterea lui Mihai Seplecan de la conducerea forului județean. În aceeași ședință, a fost ales un președinte nou, Marius Mânzat.

Mihai Seplecan a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj în data de 10 iunie 2015 cu 25 de voturi pentru şi opt împotrivă, în locul lui Horea Uioreanu, al cărui mandat a încetat prin demisie. Mihai Seplecan a mai fost ales, în 2014, de două ori în funcţia de preşedinte interimar al CJ Cluj, ambele hotărâri fiind atacate în contencios administrativ de către prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan.