Politică

Nu mai este nimic de făcut. Politicienii despre legalitatea demiterii lui Seplecan: Trebuie să ne conformăm legii

Vineri seara, conducerea Prefecturii Cluj a transmis concluziile la care a ajuns după analizarea hotărârii de Consiliu Județean prin care Mihai Seplecan a fost demis din funcția de președinte al forului județean și hotărârii prin care a fost numit un președinte nou.

Mihai Seplecan Mihai Seplecan

Ambele hotărâri de Consiliu Județean sunt legale, ceea ce înseamnă că Mihai Seplecan a pierdut lupta, nu va mai putea reveni la șefia Consiliului Județean.

Prefectul Gheorghe Vușcan a declarat sâmbătă că cele două hotărâri rămân în vigoare, după ce a fost analizată legalitatea lor, misiunea instituției pe care o reprezintă fiind aceea de a constata dacă sunt sau nu legale hotărârile care se iau în Consiliu Local și în Consiliul Județean. De cealaltă parte, Mihai Seplecan a refuzat deocamdată să facă un comentariu amplu despre decizia Prefecturii. “Luni voi veni cu un punct de vedere bine documentat. Ce pot să spun acum e că sunt interese la mijloc, dar timpul va dovedi totul”, a spus fostul președinte de Consiliu Județean.


Proaspăt alesul președinte de Consiliu Județean, Marius Mânzat a declarat că toți cei vizați trebuie să se conformeze deciziilor legale. “Dacă cele două decizii ale Prefecturii arată că sunt în deplinătate legală, atunci toți trebuie să ne conformăm legii”, a afirmat Mânzat.

Același lucru l-a subliniat și senatorul liberal Marius Nicoară. “S-au respectat toate deciziile legale. Trebuie să ne conformăm legii”, a spus Nicoară.


Vă reamintim că în 21 decembrie 2015, într-o ședință de Consiliu Județean, consilierii județeni au votat pentru demiterea lui Mihai Seplecan de la conducerea forului județean. În aceeași ședință, a fost ales un președinte nou, Marius Mânzat.

Mihai Seplecan a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj în data de 10 iunie 2015 cu 25 de voturi pentru şi opt împotrivă, în locul lui Horea Uioreanu, al cărui mandat a încetat prin demisie. Mihai Seplecan a mai fost ales, în 2014, de două ori în funcţia de preşedinte interimar al CJ Cluj, ambele hotărâri fiind atacate în contencios administrativ de către prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan.

abonare newsletter