monitorulcj.ro Menu

Politică

Baschetbalistul Bruno Roschnafsky candidează la Primăria Cluj-Napoca

Baschetbalistul Bruno Roschnafsky candidează la Primăria Cluj-Napoca

Partidul Puterii Umaniste Cluj și-a desemnat, vineri, candidatul la Primăria Cluj-Napoca.

Liderii organizației PPU Cluj au anunţat că persoana pe care o vor susţine la viitoarele alegeri locale este Bruno Roschnafsky, o mare personalitate a sportului clujean, unul dintre componenții „echipei de aur” a Universității Cluj de baschet masculin.

„Am ales să mă implic în politică pentru că, dacă vrem să schimbăm ceva, nu se poate altfel decât prin implicare politică. Și am ales să fac acest lucru alături de Partidul Puterii Umaniste pentru că aici am găsit susținere în proiectele pe care vreau să le dezvolt ca edil al Clujului, în folosul clujenilor. Cred, de asemenea că doctrina umanistă promovată de PPU este singura care poate determina, credibil și consistent, o schimbare fundamentală”, a declarat Bruno Roschnafsky, după desemnarea sa drept candidatul PPU Cluj la Primăria Cluj-Napoca.

Au fost nominalizate și primele șase poziții pe lista de consilieri locali: Șerban Rădulescu, Bruno Roschnafsky, Mihai Tritean, Cristian Bara, Anca Stănescu și Attila Varga.

Bruno Marius Roschnafsky este absolvent al Facultății de Ştiinţe Economice din cadrul Universității „Bogdan-Vodă”, și al Facultății de de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Baschet, din cadrul Universității „Babeş-Bolyai”, și deține două masterate: în Managementul Organizațiilor Sportive, la Universitatea „Babeş-Bolyai”, și în Resurse Umane, la Universitatea „Bogdan-Vodă”, (2008-2010).

Ca jucător profesionist de baschet a activat la Steaua București, Universitatea Cluj, Brosse Bamberg (Germania), Weissenfeld (Germania), Trier (Germania), Schwelm (Germania). Și-a încheiat cariera la Universitatea Cluj, în anul 2007. A fost un component de bază al echipei naționale a României.

A fost manager general al Baschet Club Mureş din Târgu Mureş, iar actualmente este inspector judeţean şef la Poşta Română, Cluj-Napoca.

Deține atât cetățenia română, cât și cetățenia germană. Bruno Roschnafsky are 45 de ani,  este căsătorit de 23 de ani cu Celina și are doi copii, Richard, în vârstă de 18 ani și Eduard, în vârstă de 12 ani.