Politică

Contestația lui Seplecan privind excluderea din PNL, discutată de Comisia de Arbitraj la nivel național

Comisia de Onoare și Arbitraj a PNL Cluj a decis miercuri să decline competența de soluționare a contestației fostului președinte al Consiliului Județean Cluj Mihai Seplecan privind excluderea sa din PNL către această instanță a partidului la nivel național.

În acest fel, Seplecan își va păstra mandatul de consilier județean pentru cel puțin încă trei săptămâni, până când această comisie se va pronunța asupra contestației.  Potrivit legii, după ce toate documentele de la PNL privind excluderea sa din partid vor fi trimise oficial Prefecturii Cluj, reprezentanții instituției vor emite un ordin de încetare a mandatului de consilier județean.

Rămâne de văcut însă ce va face prefectul județului Cluj Gheorghe Vușcan care până în prezent nu a făcut niciun demers în sensul legalității sau ilegalității schimbării lui Seplecan din funcția de președinte al CJ Cluj. De altfel, timp de șase luni Vușcan poate analiza și reanaliza această situație, adică poate trage de timp.


Totuși, deși situația lui Seplecan ne amintește de cea a lui Ioan Olelelu, de data aceasta prefectul nu are niciun interes să atace decizia atâta timp cât el provine din rândurile PSD, iar social democrații au fost primii care au anunțat că susțin schimbarea lui Seplecan.  

Pe 20 septembrie, senatorul Marius Nicoară, copreşedinte al PNL Cluj, îl acuza pe colegul său de partid Mihai Seplecan de faptul că, în calitate de preşedinte al CJ Cluj, blochează proiectele judeţului şi că a încălcat statutul PNL.


Criticile lui Marius Nicoară veneau după ce, pe 11 septembrie, senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PNL, a cerut demisia "de urgenţă" din funcţie a aceluiaşi preşedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan (PNL).

La sfârșitul anului trecut, exact înaintea sărbătorilor, Mihai Seplecan a fost schimbat și din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter