Politică

Liberalii își validează primele candidaturi de primari în două săptămâni

Finalizarea listelor candidaților PNL la nivel național va avea loc la începutul lunii martie, dar primele validări vor fi făcute mai devreme, mai exact peste aproximativ două săptămâni. La Cluj-Napoca, din partea PNL va candida actualul primar Emil Boc.

Copreședintele liberal, Alina Gorghiu a precizat că "finalizarea practică" a fuziunii PNL-PDL va fi dată de votul cetățenilor, la alegerile din acest an.

Gorghiu spune că finalizarea listelor de candidați va avea loc la primăvara: "Avem preconizată finalizarea acestor liste la nivel național la începutul lunii martie, însă suntem cu foarte multe candidaturi puși la punct, astfel încât primele validari vor avea loc la Biroul Politic Național pe data de 18 ianuarie, primele validări pentru candidaturile de primari la municipii, ceea ce se validează de către conducerea centrală. La jumătatea lunii, practic, vom face primele validări și primele programe de guvernare locală vor fi prezentate colegilor mei din conducerea centrală, ulterior vor merge cu ele candidații în teritoriu".

Boc, candidatul PNL la Primărie

La Cluj, din partea PNL, și-a anunțat oficial intenția de a candida la Primăria Cluj-Napoca, actualul primar Emil Boc. Deocamdată, Boc îi va avea drept contracandidați pe social democrata Aurelia Crsitea și pe independentul Liviu Alexa.


Cine candidează la CJ: Tișe în tandem cu Boc?

În ceea ce privește Consiliul Județean Cluj, PNL nu a anunțat un candidat oficial. Există însă o listă internă pe care figurează mai mulți liberali care și-au exprimat intenția de a candida.  

Pe această listă se regăsesc senatorul Alin Tișe, consilierul local Dan Tarcea, deputatul Adrian Oros, primarul de la Turda Tudor Ștefănie, fostul prefect Florin Stamatian sau primarul de la Huedin Mircea Moroșan, dar și vicepreședintele CJ Cluj Călin Tuluc. Pe această listă s-a înscris inițial și fostul președinte de CJ, Mihai Seplecan, care între timp a fost exclus din partid și schimbat din funcția de președinte al forului județean. De pe această listă cel care are susținerea greilor din PNL este Alin Tișe, care în vara anului trecut susținea că "parcă începe să îl tenteze" o candidatură la CJ.


Cea mai bine clasată persoană va fi desemnată drept candidat și va trebui să facă echipă cu candidatul la Primăria Cluj-Napoca, mai exact cu Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter