Politică

Cererea DNA de arestare preventivă a lui Ioan Oltean, avizată FAVORABIL de Comisia juridică

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, miercuri, cu 14 voturi ”pentru”, patru ”împotrivă” şi trei abţineri cererea DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu.

Oltean a fost audiat în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor începând cu ora 12.00. În discursul susţinut în faţa deputaţilor jurişti, Ioan Oltean a afirmat, în mai multe rânduri, că este nevinovat şi a spus că acuzaţiile aduse împotriva sa sunt "fabricaţii" şi "invenţii". Ioan Oltean le-a cerut colegilor din Comisia juridică să voteze împotriva solicitării DNA de arestare preventivă a sa, deşi, la intrarea în sală, deputatul le-a transmis jurnaliştilor că nu va cere Comisiei să îl "salveze".

Întrebat dacă vrea să fie "salvat" de la arestarea preventivă de către colegii parlamentari, Ioan Oltean a spus că nu. "Vreau să mă salvez singur", a susţinut deputatul liberal în faţa ziariştilor înaintea audierii sale din Comisia juridică.


Deputatul PNL Ioan Oltean a precizat, la finalul audierii din comisia juridică, că este nevinovat şi că a prezentat probe în acest sens, afirmând că nu a fost niciodată în localitatea Chitila sau în biserica în care se presupune că a luat mita şi că nu-l cunoaşte pe denunţător.

"Nu am săvârşit niciuna din faptele de trafic de inflenţă şi complicitate la abuz în serviciu. (...)Sunt complet nevinovat, toate sunt numai minciuni. Nu am fost niciodată în localitatea Chitila şi drept consecinţă nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut niciodată pe denunţător - părintele Alexandrescu, dacă pot să-i spun părintele Alexandrescu - şi nu am luat bani de la Mihai Rotaru", a spus Oltean, la finalul audierilor.


El a mai spus că le-a prezentat colegilor din comisia juridică probe şi că nu a cerut să-l apere nimeni. "N-am cerut să mă apere nimeni. Dacă eu şi avocaţii nu ne putem apăra, nimeni nu ne poate apăra, doar cel de Sus."

Întrebat de jurnalişti dacă s-ar simţi umilit să fie încarcerat, Ioan Oltean a spus că în ultimele zile umilitoare au fost informaţiile care au apărut în mass-media: "Mai mare umilinţă decât am suferit zilele acestea din cauza mass-mediei nu se poate suferi."


Liberalul a venit însoţit de cei trei avocaţi ai săi. Deputatul PNL Cătălin Teodorescu, cercetat pentru corupţie în acelaşi dosar al despăgubirilor ilegale, urmează să intre şi el la audieri.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a reunit începând cu ora 12.00, iar cei doi deputaţi au venit miercuri la comisie de la ora 9.00, pentru a-şi studia dosarul.


Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a fost sesizată vineri în legătură cu cererile DNA în cazul celor doi deputaţi PNL acuzaţi de corupţie, membrii comisiei urmând să formuleze un raport în termen trei zile, după audierea celor doi deputaţi, însă termenul ar putea fi prelungit la 5 zile, pe motiv că nu au avut suficient timp pentru studierea materialelor de la DNA. Cei doi deputaţi au venit miercuri la comisie, de la ora 9.00, pentru a-şi studia dosarul.

Potrivit deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, votul în plen asupra ridicării imunităţii celor doi ar urma să aibă loc pe 9 decembrie.

Etichete: DNA ioan oltean
abonare newsletter