monitorulcj.ro Menu
Politică

Undă verde pentru arestarea lui Șova în comisia Juridică a Senatului

Comisia Juridică a Senatului a decis, marți, după audierea lui Dan Șova, să avizeze favorabil solicitarea DNA de reținere și arestare preventivă a senatorului social-democrat. Hotărârea finală aparține plenului Senatului, votul urmând să se dea miercurea viitoare.

Dosarul care îl vizează are şapte volume, însumând aproximativ 3.000 de pagini. Dan Șova şi-a studiat marţi dosarul la Comisia juridică aproximativ patru ore. Dan Şova a fost însoţit şi de avocatul său, Aurel Ciobanu.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În dosar a fost reţinut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanţa supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.