Politică

DNA cere din nou reținerea și arestarea senatorului Dan Șova

Cererea șefului DNA, Laura Codruța Kovesi, privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova, a ajuns vineri la Senat, acesta fiind acuzat de luare de mită în urma încheierii unui contratct între CET Govora şi o firmă de avocatură.

“Cererea înaintată de DNA a ajuns vineri la cabinetul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și va fi trimisă Biroului Permanent al Senatului, care va stabili în ședința de luni trimiterea cererii către Comisia juridică a Senatului, care va întocmi un raport, în urma audierii lui Dan Şova”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru.

Reprezentanții DNA Direcția Națională Anticorupție precizează că cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală.


Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a luat mită în valoare de 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În dosar, a fost reținut Mihai Bălan, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte material), acesta urmând să fie dus vineri, în fața Înaltei Curți cu propunere de arestare preventivă.


Senatorii votează pentru a treia oară ridicarea imunității lui Șova

În Senat va avea loc al treilea vot, în care se va decide ridicarea sau nu a imunității senatorului Dan Șova. Primele două sesiuni de voturi au avut un rezultat pozitiv pentru senatorul acuzat de luare de mită, politicienii făcând scut în jurul acestuia, cunoscut fiind faptul că Șova era un apropiat al fostul premier, Victor Ponta.


Dacă în urma votului senatorii vor vota pentru ridicarea imunității, Șova riscă să fie reținut în acest dosar.

Ionela Avram, studentă în Anul !, Jurnalism, FSPAC, UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter