Politică

Scrisoarea lui Seplecan către liberalii clujeni. Ce le cere președintele Consiliului Județean Cluj colegilor săi de partid

Președintele Consiliului Județean Cluj Mihai Seplecan le cere colegilor liberali clujeni să nu valideze excluderea sa din partid, mai exact să nu valideze “un șir întreg de ilegalități făcute cu scopul de a acoperi abuzuri”.

Vă redăm integral scisoarea lui Seplecan:

 


“Vă scriu cu rugămintea de a nu valida un șir întreg de ilegalități făcute cu scopul de a acoperi abuzuri ale unor indivizi care au impresia că Partidul Național Liberal este moșia lor personală, iar dumneavoastră doar cei care să le acoperiți aceste abuzuri. Indivizi care se folosesc de partid pentru a se răzbuna. Care se folosesc de partid pentru a-și servi clientela, în cazul acesta o clientelă cu iz penal.

Este necesar să vă informez cu privire la ilegalitățile pe care sunteți chemați să le validați prin votul dumneavoastră. Toate aceste informații le-am pus la dispoziție tuturor celor interesați, iar această comunicare va fi folosită conform căilor și dispozițiilor legale împotriva celor care îmi vor cauza prejudicii de orice fel.


De la început doresc să atrag atenția asupra faptului că președintele Consiliului Județean Cluj face parte de drept din Consiliul Național (art. 83 (1) Consiliul Național este format din: Alin 4: “președinții sau, după caz, vicepreședinții sau liderii grupurilor de consilieri ai Consiliilor Județene, Consiliilor Sectoarelor și Consiliului General al municipiului București, membri PNL”). După caz, adică în funcție de ceea ce există la nivelul fiecărui organism nominalizat și nu în funcție de cum vor mușchii politici ai celor care se încoardă să încalce Statutul în interes personal. Ca atare, conform art. 30 din noul Statut al PNL, “(1): Sancționarea membrilor care ocupă funcții la nivel național – cu excepția celor aleși la Convenția Națională (CON) – în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se hotărăște prin votul Consiliului Național (CN) la propunerea Biroului Permanent Național (BPN) și se comunică celui în cauză, în scris, în cel mult 5 zile.

(2) Instanța de apel este Curtea de Arbitraj (CA), care, sesizată în cel mult 10 zile de la primirea hotărârii, este obligată să se pronunțe și să comunice celui în cauză, în scris, soluția adoptată, în cel mult 30 de zile de la primirea sesizării. Soluția CA este definitivă”.


Deci, de la bun început, mascarada sancționărilor, care chipurile mi s-au aplicat și în care a fost târâtă Filiala Cluj a PNL, a fost nestatutară. Și, orice tentativă ulterioară de a valida prin alte organisme județene ceva aflat în competența de decizie a Consiliului Național și a Biroului Permanent Național constituie un abuz, o încălcare flagrantă a deciziilor statutare și vor fi tratate ca atare, cu legea în mână. Acea lege care-i cam incomodează pe unii.

Luând la cunoștință demersurile nestatutare și total abuzive ale conducerii Filialei Cluj a PNL de a mă exclude din partid, am informat deja Instituția Prefectului Cluj cu privire la cele menționate mai sus. În calitate de președinte al CJ Cluj și Co-președinte executiv al Filialei Cluj a PNL, sunt membru de drept al Consiliului Național, organism de conducere la nivel național. Pe cale de consecință, întrucât dețin o funcție la nivel național, sancționarea subsemnatului se hotărăște prin votul CN la propunerea BPN și nu de către Colegiul Director Județean la propunerea Biroului Politic Județean. Motiv pentru care am informat Instituția Prefectului Cluj (în conformitate cu prevederile din Legea privind Statutul aleșilor locali nr. 393/2004, art. 12. Alin. 3 și prevederilor art 147 din Statut), ca, în cazul în care, producând un abuz, Colegiul Director Județean al PNL Cluj va decide excluderea subsemnatului din partid și va comunica această excludere cu scopul de a solicita, ilegal, încetarea mandatului meu de consilier județean (cu toate consecințele care decurg de aici, inclusiv pierderea mandatului de președinte al CJ Cluj), să nu dea curs acestui demers întrucât consider că demersurile deja inițiate sunt abuzive, iar scopul urmărit va avea consecințe deosebit de grave.


Stimați colegi din Partidul Național Liberal - Filiala Cluj

În plus, am informat deja Instituția Prefectului Cluj, așa cum vă informez și pe dumneavoastră, faptul că în Statutul PNL depus și abrobat la Tribunal, se pare că nu mai există litera h) “excluderea din partid” din cuprinsul art. 26, alin. 1.Această prevedere există numai pe site-ul partidului, motiv pentru care am solicitat Partidului Național Liberal, Comisiei Naționale pentru Statut și Reglementare a Partidului Național Liberal, Partidului Național Liberal – Filiala Cluj, să îmi comunice Statutul PNL, în copie certificată “Conform cu originalul”, în forma adoptată de Conailiul Național în data de 26 iulie 2014 și înregistrată la Tribunalul București.


Un motiv în plus pentru a demonstra un abuz și de a solicita ca orice demers la adresa mea al condicerii Filialei Cluj a PNL să fie considerat abuziv, împotriva legii și tratat ca atare.

Stimați colegi din Partidul Național Liberal – Filiala Cluj

Se minte cu nerușinare că mi-am atacat colegii în public și acesta ar fi motivul pentru care se cere excluderea mea din partid. De astă vară senatorul Alin Tișe, supărat că am de gând să respect legea și să o aplic, distrugând astfel o serie de sinecuri politice instalate în regiile din subordinea Consiliului Județean Cluj mă atacă pe pagina sa de Facebook, sau pe site-urile plătite de colegul său Mircea Avram (director RAADPP) cu tot felul de mizerii, numindu-mă în fel și chip, ascunzându-și laș atacurile prin invective la adresa mea de genul “proxenet”, “analfabet”, “mafiot” ș.a.m.d. Nici măcar bărbăția asumării acestor atacuri lașe nu a avut-o, dar a început să se smiorcăie ca un copil și să mintă cum că “am pus interlopii” pe el și familia sa în momentul în care, sătul de minciunile și lașitatea sa, i-am zis de la obraz care sunt motivele pentru care mă atacă.

La fel senatorul Marius Nicoară care, pe față m-a lăudat, iar pe la spate m-a lucrat, de când am intrat în coliziune cu voința de a produce ilegalități a celor pe care-i creditează măcar cu încrederea, punând cuvântul și argumentele lor de-asupra cuvântului și argumentelor mele. Din momentul în care nu am vrut să am voința politică de a-l lăsa să-și mai facă de cap ca pe moșia sa pe directorul-președinte de Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj-Napoca, individ cu dosar penal reconfirmat de către DNA Cluj, după cum veți constata din Anexele prezentei, am intrat în conflict deschis și cu senatorul Marius Nicoară, totul culminând cu acest abuz al tentativei excluderii mele din partid. Senatorul Marius Nicoară a considerat că nu ar fi atac la adresa unui coleg interpelarea pe care mi-a adresat-o de la tribuna Senatului României. Ar fi de râs faptul că a ocupat timpul de lucru în interesul românilor cu o interpelare la adresa unui președinte de Consiliu Județean, dacă nu ar fi de plâns modul în care se irosesc în interes personal banii contribuabililor. Până nu am fost călcat în picioare, nu am reacționat și am respectat hotărârea de a nu ataca un coleg de partid.

Am fost singurul din județ cu o acțiune coerentă de opoziție la adresa Guvernării, asta în timp ce colegii mei făceau opoziție la mine. Un sfat, o soluție constructivă nu au venit să îmi dea: numai invective din momentul în care le-am zis de la obraz că ceea ce numesc ei voință politică se încadrează în revederile Codului Penal. Că semnătura mea nu acoperă semnătura celor care au greșit față de lege și prevederile acesteia.

Stimați colegi din Partidul Național Liberal – Filiala Cluj

Cât timp m-au considerat prostul lor am fost extrem de bun pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Din momentul în care au constatat că nu sunt prostul lor, am devenit indezirabil.

Aceasta este rugămintea mea: nu validați prin votul dumneavoastră un abuz”. 

abonare newsletter