Politică

Seplecan cere explicații privind excluderea din partid

Președintele Consiliului Județean Cluj Mihai Seplecan le cere liberalilor clujeni explicații privind excluderea sa din partid.

“Am făcut o solicitare prin care cer să mi se explice care au fost pașii prin care am fost exclus din partid, așa cum am spus de săptămâna trecută. Vreau să știu cine a introdus pe ordinea de zi acest punct, în primul rând, vreau să știu cine își asumă acest lucru. Domnul Nicoară a spus că pot să atac această decizie la Curtea de Onoare și Arbitraj, dar ce să atac când acea comisie nu este validată. Nu am nimic cu nimeni, nu am nimic cu domnul Daniel Buda, așa cum am mai spus sunt convins că nu de la dânsul vine ceea ce se întâmplă, ci de la co-președintele PNl Cluj Marius Nicoară”, a declarat Mihai Seplecan.

Zilele trecute, Seplecan spunea că așteaptă să i se comunice în scris oficial această decizie, pentru a vedea cine își va asuma hotărârea.


“Am înțeles că domnul Daniel Buda nu a fost la ședință și ca un avocat și notar bun ce este, fost șef la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, mă îndoiesc că va semna. Nu cred că Buda va pune umărul mizeriei și disperării lui Nicoară. După ce mi se va comunica în scris, voi ataca în instanță, voi face plângere penală acelor persoane care își vor asuma acest lucru, știind că nu există regulament și coduri. Doar când va trece regulamentul prin Consiliul Național al partidului va exista o procedură statutară”, a spus atunci Seplecan.

“Din informațiile pe care le am, se pare că foarte puțini liberali vechi au fost și au votat, cei care au votat excluderea mea au fost din fostul PDL. Deci Nicoară nu are susținerea vechiului PNL și de aceea îi cer demisia, nu mai poate să conducă acest partid. Voi sesiza abuzurile lui Nicoară și la PPE. Cât despre Curtea de onoare și arbitraj la care ar trebui să fac apel, unde sunt președinți Daniel Buda și Radu Surugiu, nu este aprobată, la fel ca și codurile și regulamentele. Un abuz total al senatorului porno și disperare totală!”, a completat zilele trecute Seplecan.


Co-președintele PNL Cluj Daniel Buda spune însă că "sunt proceduri statutare în desfășurare" și că nu are "ce să comenteze pe margiunea acestui subiect".

Vă reamintim, la sfârșitul săptămânii trecute, toți membrii PNL Cluj prezenți la ședința Biroului Permanent Județean (BPJ) au votat pentru excluderea lui Mihai Seplecan din partid. Președintele CJ Cluj a susținut însă că majoritatea celor care au dat acest vot sunt din tabăra fostului PDL. De asemenea, el le-a atras atenția liberalilor că de fapt nu îl pot exclude pentru că nu există un regulament și un cod etic aprobate în Consiliul Național.

Ultimele Stiri
abonare newsletter