Politică

UPDATE: EXCLUS DIN PNL, Seplecan atacă: „Nicoară să-și dea demisia, pentru că nu are susținerea vechiului PNL”

Toți membrii PNL Cluj prezenți la ședința de vineri a Biroului Permanent Județean (BPJ) au votat pentru excluderea lui Mihai Seplecan din partid. Președintele CJ Cluj susține însă că majoritatea celor care au dat acest vot sunt din tabăra fostului PDL.

“În urma discuțiilor a rezultat propunerea de excludere a domnului Mihai Seplecan din PNL iar din 63 de voturi valid exprimate, Mihai Seplecan nu a avut nici măcar un vot în favoarea dânsului. Au fost 59 de voturi împotriva lui, adică pentru  exludere, patru voturi au fost nule. Această propunere va fi înaintată Comitetului Director Județean de conducere care va fi convocat probabil pe 6 noiembrie și care va valida această propunere, și atunci decizia va fi definitivă. Ea va putea fi atacată în schimb la Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL, după care va deveni definitivă dacă Curtea și Comitetul  vor valida această decizie”, a declarat co-președintele PNL Cluj, Marius Nicoară.  

Seplecan are termen 10 zile pentru a ataca decizia, urmând ca prefectul să emită hotărârea de destituire a lui Seplecan din funcția de consilier județean ceea ce înseamnă automat și pierderea funcției de președinte al CJ.  


În schimb, Mihai Seplecan le atrage atenția liberalilor că de fapt nu îl pot exclude pentru că nu există un regulament și un cod etic aprobate în Consiliul Național. Mai mult, președintele Consiliului Județean Cluj spune că la ședința de vineri au fost prezenți și au votat foarte puțini liberali vechi. Tocmai de aceea, el cere demisia lui Marius Nicoară.

“În timpul ședinței, eu m-am aflat la Consiliul Județean pentru a pregăti ședința din 30 octombrie. Nu mă interesează ce fac ei, așa cum am spus de fiecare dată, pe mine mă interesează proiectele care îi vizează pe clujeni. Acest demers al lui Marius Nicoară, senatorul alcoolemie 1,4, este unul prin care se autodenunță, este un om disperat, încolțit, care nu știe ce să mai facă să dea un tânăr pur, curat, jos care nu vrea să accepte să continue ce a fost în ultima vreme în CJ și care nu vrea să accepte să își bată joc de banul public, Se decredibilizează și trage în jos și PNL cu el. Să nu uităm de regulament și coduri, nici acum nu am primit răspuns la adresa pe care am făcut-o pentru a mi se preciza dacă există coduri și regulament. Aștept să mi se comunice în scris oficial această decizie, să văd cine își va asuma această hotărâre. Am înțeles că domnul Daniel Buda nu a fost la ședință și ca un avocet și notar bun ce este, fost șef la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, mă îndoiesc că va semna. Nu cred că Buda va pune umărul mizeriei și disperării lui Nicoară. După ce mi se va comunica în scris, voi ataca în instanță, voi face plângere penală acelor persoane care își vor asuma acest lucru, știind că nu există regulament și coduri. Doar când va trece regulamentul prin Consiliul Național al partidului va exista o procedură statutară”, a spus Seplecan.


“Din informațiile pe care le am, se pare că foarte puțini liberali vechi au fost și au votat, cei care au votat excluderea mea au fost din fostul PDL. Deci Nicoară nu are susținerea vechiului PNL și de aceea îi cer demisia, nu mai poate să conducă acest partid. Voi sesiza abuzurile lui Nicoară și la PPE. Cât despre Curtea de onoare și arbitraj la care ar trebui să fac apel, unde sunt președinți Daniel Buda și Radu Surugiu, nu este aprobată, la fel ca și codurile și regulamentele. Un abuz total al senatorului porno și disperare totală!”, a completat Seplecan.

Dacă va ataca în instanță această decizie, Seplecan ar ajunge în situația consilierului județean Axente Husar, care a contestat excluderea sa din partid în instanță și, până la soluționarea pe fond a cauzei, a cerut și a obținut suspendarea deciziei de excludere, astfel că nu și-a pierdut mandatul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter