Politică

Co-președintele PNL Cluj Marius Nicoară: “Prezint scuze clujenilor pentru susținerea politică acordată lui Mihai Seplecan”

Liberalul Marius Nicoară le cere scuze clujenilor pentru că l-a susținut și promovat pe președintele Consiliului Județean Mihai Seplecan chiar dacă -subliniază acesta- “a asuma o eroare făcută în trecut și, respectiv, a prezenta scuze alegătorilor și simpatizanților este un fapt poate mai puțin obișnuit în politica din România”. În același timp, Nicoară cere demisia lui Seplecan.

“Am reflectat îndelung asupra acestui gest deloc ușor pentru mine dar cred, nu lipsit de demnitate și onoare, de a recunoaște public greșeala de a-l fi susținut politic pe Mihai Seplecan pentru funcția de Președinte Executiv al PNL-Cluj și, ulterior, de Președinte al Consiliului Județean Cluj, poziție care revenea ,,vechiului PNL-Cluj’’ după unificarea PNL-PDL de anul trecut. Conform legii, doar un consilier județean din lista celor aleși în 2012 putea fi ales Președinte al Consiliului Județean Cluj, în urma vacantării funcției, iar Mihai Seplecan a fost la momentul respectiv singurul dintre consilierii judeteni liberali care și-a dorit poziția de șef al instituției obtinând sprijinul unor primari PNL. Dar aceasta nu este o scuză, nici pentru mine, nici pentru PNL-Cluj. Trebuia să fi făcut tot posibilul pentru a convinge un alt coleg consilier județean să candideze, dintre cei cu pregătire, experiență administrativă și integritate morală, în condițiile în care majoritatea politică era practic asigurată", susţine Nicoară într-un comunicat de presă.

În documentul citat, senatorul PNL le-a cerut iertare clujenilor.


"Îmi asum astăzi, în fața presei și implicit a locuitorilor județului Cluj, această eroare de evaluare politică, administrativă și morală a lui Mihai Seplecan și cer iertare clujenilor pentru greșeala  de a fi dat un astfel de Președinte al Consiliului Județean. Am făcut acestă greșeală chiar împotriva unor colegi liberali cu experiență în partid, care mi-au semnalat în repetate rânduri că Mihai Seplecan nu are nici pregătirea necesară, nici experiența administrativă, nici profilul moral pentru a onora înaltele funcții în care a fost investit în PNL și în administrația publică. Mihai Seplecan s-a dovedit într-adevăr un traseist politic, fără nici o ocupație profesională și fără nici o realizare individuală în afara politicii de partid, condus doar de gândul de a obține funcții pe baza susținerii partidului din care face parte la un moment dat. Menționez că eu nu l-am atacat niciodată personal făcând acum doar evaluări referitoare la competențe politice și profesionale”, a spus Nicoară, motivându-și gestul.     

Copreședintele PNL Cluj a mai amintit de faptul ca l-a susținut pe Seplecan încă de la începuturile carierei sale.


“Când, cu zece ani în urmă, tânărul Seplecan venea din formațiunea extremistă PRM și îmi cerea sprijinul pentru o carieră politică în PNL, am considerat că, la vârsta lui de atunci, eroarea primei sale opțiuni politice poate fi trecută cu vederea iar tinerilor trebuie să li se dea și prima și a doua șansă. L-am susținut politic, așa cum am susținut și alți tineri în partid. Astăzi, Mihai Seplecan ne spune că va candida în 2016 din partea UNPR, partid aflat în alianță cu PSD, jignind sistematic conducerea PNL-Cluj și oamenii care l-au susținut. Nimic din ceea ce face în prezent la Consiliul Județean Cluj nu arată că ar avea experiența administrativă și înțelepciunea de a învăța pe parcurs, necesare unor bune performanțe la conducerea județului. Am considerat, împreună cu colegii mei din vechiul PNL și din vechiul PDL, astăzi unificate în marele PNL, să punem definitiv punct acestei legături între Partidul Național Liberal și Mihai Seplecan. În aceste condiții, nu îmi rămâne decât să anunț încă o dată public că Mihai Seplecan  nu mai reprezintă în urma votului masiv al BPJ din ( 16.10.2015) Patidul Național Liberal în funcția de Președinte al Consiliului Județean Cluj, să îi cer să demisioneze urgent și  să prezint scuze clujenilor pentru că Seplecan a ajuns în poziția de șef al administrației județene, în primul rând datorită susținerii pe care eu i-am acordat-o multă vreme în partid”, a mai spus co-președintele PNL Cluj.

Articol scris de Oana Stănuşi, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter