monitorulcj.ro Menu
Politică

Alungat de colegii din PNL, Seplecan face primul pas înspre UNPR

După ultimele scandaluri din PNL în care liberalii au încercat să îl excludă din partid președintele PNL Mihai Seplecan face acum primii pași înspre o altă formațiune politică, mai exact înspre UNPR. El anunță că va candida la Primăria Cluj-Napoca susținut de UNPR.

Președintele Consiliului Județean Cluj Mihai Seplecan spune însă că nu va pleca din PNL și că la alegerile de anul viitor va candida pentru Primăria Cluj-Napoca “susținut” de UNPR, indiferent că va fi independent, sau din partea altui partid. “Eu astăzi rămân membru PNL, dar la anul voi candida susținut de UNPR și domnul Oprea”, a spus Seplecan.  

“Mă regăsesc în genul de politică promovată de domnul Gabriel Oprea: pe litera și spiritul Legii și, prin Lege, numai în interesul cetățenilor. Niciodată, la fel ca domnia sa, nu am ales calea ușoară – drept dovadă sunt anii de muncă în politică, de la lipitor de afișe, la președinția CJ Cluj.


Știu că mulți mă contestă acum. Mă contestă pentru că nu am cedat și nu am pus partidul de-asupra intereselor cetățenilor, am refuzat să consider că voința politică și ceea ce mi se ordonă de la partid ar putea suplini litera și spiritul Legii. Este normal că am devenit indezirabil și ușor de înlocuit – pentru ei eram doar unealta prin care se puteau îngropa scheleții de prin dulapurile a zece ani de administrație publică. Îi anunț că așa ceva nu se poate. Nu vreau să nu respect Legea.

La fel ca și domnul Oprea sunt omul legii, vertical și de cuvânt. Nu fac decât ce am făcut și până acum, să îmi respect angajamentul politic, promisiunile făcute cetățenilor: respect față de lege, respect față de cetățenii acestei națiuni, implicare pentru bunăstarea tuturor, pentru un trai decent, luptă împotriva hoției, aplicarea legii. Siguranța statului este dată de siguranța în care trăiesc cetățenii în slujba căruia cei care ocupă vremelnic niște funcții ttebuie să muncească. Trebuie să slujească. Acesta este interesul național: o Românie puternică, cu cetățeni fericiți care să nu-și mai amaneteze viitorul lor și al copiilor lor în numele hoțiilor unor politicieni corupți.


Doresc să fac și să promovez o astfel de politică, una curată, în spiritul și litera legii, constructivă, în interesul cetățenilor, una prin care să se facă curățenie atât în politică, cât și în administrație. Vin să fac curățenie.

În 2016 voi fi primarul municipiului Cluj-Napoca cu suținerea și sprijinul celor cărora le place genul de politică pe care îl propun: onest, vertical, în interesul cetățenilor, fără hoții și fără partipriuri politice. Voi fi primarul muncipiului Cluj-Napoca cu sprijinul și susținerea vicepremierului Gabriel Oprea și a UNPR”, a spus Seplecan.


Liberalii s-au întrunit la sfârșitul săptămânii trecute în ședință unde au votat doar pentru inițierea demersurilor privind sancționarea președintelui Consiliului Județean Mihai Seplecan.

O altă ședință va avea loc săptămâna viitoare, mai exact în 23 octombrie.


În cadrul Biroului Politic Județean au fost peste 90 de voturi pentru inițierea acestor demersuri și un singur vot împotrivă.

Sancționarea lui Seplecan pornește de la mustrare, avertisment și poate ajunge până la excludere.


Dacă PNL îl va exclude din partid, prefectul va trebui să emită ordinul de încetare a mandatului de consilier judeţean al lui Seplecan, potrivit legii referitoare la traseism. În acest fel PNL va pierde funcția de președinte al CJ.

Etichete: mihai seplecan pnl