Politică

Foști deputați clujeni, acuzați de ANI de conflict de interese

Doi foşti deputaţi clujeni au fost acuzaţi de ANI de conflict de interese, pentru că şi-au angajat rudele la birourile parlamentare.

Potrivit ANI, 14 actuali deputaţi, 17 foşti deputaţi şi un senator şi-au angajat rudele în birourile lor parlamentare, valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese fiind de 1.062.798 de lei (aproximativ 240.000 de euro).

Printre aceștia sunt și deputații Mircia Giurgiu și Petru Călian. ambii în PDL la acea vreme, găsiți în conflict de interese administrativ.


Mircia Giurgiu este acuzat că a încheiat, în legislatura 2008 - 2012, un contract civil prin care şi-a angajat fratele în funcţia de şofer la biroul său parlamentar, iar acesta a obţinut, în baza contractului civil încheiat, venituri salariale de 13.975 de lei.

Petru Călian este acuzat că a încheiat, în legislatura 2008 - 2012, un contract civil prin care şi-a angajat soţia în funcţia de consilier în cadrul biroului său parlamentar. În baza contractului civil încheiat, soţia sa a obţinut venituri salariale de 61.512 lei.

Etichete: mircia giurgiu
abonare newsletter