Politică

Dragnea candidează singur și câștigă. Ce spune despre Dâncu și Grupul de la Cluj?

La sfârșitul acestei săptămâni, social democrații îl aleg pe Dragnea în funcția de președinte al partidului. La Cluj-Napoca vor fi trei secții de votare.

PSD are un singur candidat la alegerile interne, pe Liviu Dragnea, după ce ceilalți doi candidați s-au retras. La sfârșitul acestei săptămâni, social democrații vor merge să îl aleagă pe Dragnea sau dimpotrivă, să nu își exprime un vot.

Peste o săptămână, pesediștii își vor “bate în cuie” președintele, mai exact îl vor confirma pe acesta în funcție, la Congresul “regizat” din 18 octombrie.


Trei secții de votare la Cluj-Napoca

Mai exact, în 11 octombrie va avea loc un scrutin național, când se va da votul pentru președintele PSD. La scrutin se dorește un vot din partea tuturor membrilor, pentru ca pe data de 18 să fie validat noul președinte PSD și întreaga conducere a partidului.

“La Cluj-Napoca vor fi 3 secții de votare și câte o secție în restul localităților. La Cluj cred că va fi o participare de peste 60% la acest scrutin. Cât despre Congresul de săptămâna viitoare, acolo vor fi 50 de delegați de la Cluj și se va vota restul conducerii PSD”, a declarat liderul PSD Cluj Remus Lăpușan.


Dragnea candidează singur, ca Ceaușescu

La alegerile PSD numite de unii o farsă, actualul lider interimar al PSD Liviu Dragnea este singurul candidat care a întrunit criteriile necesare pentru înscrierea în competiţia internă.

Chiar dacă s-a solicitat o derogare în privinţa senatorilor Şerban Nicolae şi Daniel Savu, care nu au avut susţinerea a minimum patru filiale, social democraţii au respins prin vot modificarea regulamentului.


Cu cine vrea Dragnea să facă echipă

Săptămâna trecută, președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat la Cluj că își dorește să îl aibă în echipa sa pe sociologul clujean Vasile Dâncu, pentru că social democrația are nevoie de acesta.

"Am venit la Cluj să îi fac o solicitare publică lui Vasile Dâncu să revină să ne fie alături, să fie mai activ în sprijinirea partidului, pentru că social democrația are nevoie de el", a spus Dragnea. Acesta a dezvăluit totodată și numele celui despre care vorbea recent că ar putea câștiga alegerile la Cluj, mai exact Vasile Dâncu.


De altfel, este cunoscut faptul că Dragnea se consultă cu Vasile Dâncu. Acesta din urmă spunea recent că președintele interimar al PSD se consultă cu el și că nu este doar o coincidenţă faptul că poziţiile lui Dragnea coincid cu ale sale. Liviu Dragnea spunea, după ce a fost ales în funcția de președinte interimar al PSD că vrea să atragă intelectuali de stânga în PSD şi să acorde o atenţie sporită tinerilor, sfat acordat de Dâncu.

Întrebat dacă își dorește ca și Ioan Rus să îi fie alături, Dragnea a precizat că Rus este în partid și că aceasta a fost alegerea sa, de a face un pas în spate: "Cred că Ioan Rus este un politician de marcă al acestei țări, însă el a decis să stea mai departe de politică".


Dragnea a mai susținut că vrea să facă echipă și cu Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, care și el a fost prezent vineri, la Cluj, la Conferința Județeană a partidului.

"Am anunţat că îmi doresc să fac echipă cu Valeriu Zgonea, ca preşedinte executiv, în conducerea PSD. Cred foarte mult că această echipă, împreună cu alţi colegi pe care îi vom avea alături după alegerea din Congres, să ne ajute să ducem la capăt noul proiect politic al PSD pentru noul ciclu politic care începe în 2016", a mai spus Dragnea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter