monitorulcj.ro Menu
Politică

Băsescu: Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în PMP, obiectivul meu e să construiesc un partid nou

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că până în 10 octombrie se va înscrie în PMP, menţionând că vrea să creeze "un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie" şi că nu neapărat trebuie să fie "autoritatea executivă zero" a formaţiunii. Întrebat despre posibilitatea unei candidaturi la Primăria Capitalei, el a răspuns că nu spune "nici nu, nici da", arătând că în politică "de multe ori trebuie să faci ce trebuie".

Traian Băsescu a fost întrebat, într-un interviu la Adevărul Live, dacă va fi preşedintele PMP.

"Nu ştiu. Va trebui să găsim o formulă. Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mişcarea Populară, aici nu mai există dubii", a răspuns Băsescu, precizând că un Congres al formaţiunii politice este programat pentru 24 octombrie.


Băsescu a mai spus că obiectivul său este este acela de a construi un partid nou.

"Eu nu am luat decizia de a fi preşedintele partidului, pentru că obiectivul meu este să construiesc un partid, plecând de la experienţa pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului, este suficientă şi autoritatea politică pe care o am", a adăugat fostul preşedinte.


Traian Băsescu a arătat că doreşte să creeze o a treia forţă politică, un partid nou.

"Vreau s-o creez, a treia forţă politică, un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie şi de aceea sunt şi reticent în a mă aşeza în poziţia de numărul unu, că ce semnal de partid nou dai când te aşezi într-o poziţie executivă de prim rang într-un partid. Va trebui să găsim o formulă, care eu sper că va fi găsită. Cert este însă că vreau să transfer acestui partid toată experinţa mea", a menţionat el.


Recent, la o emisiune a postului B1 Tv, solicitat să precizeze dacă va candida la congres la funcţia de preşedinte al PMP, Băsescu spunea: "Cred că mi-ar sta mai bine aşa, un preşedinte facultativ, onorific (...), că nici nu mă desconsider într-atât încât să spun că pot fi simplu membru ... probabil ceva onorific pe acolo".

Etichete: pmp traian basescu