Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Mirel Țâgorean, consilierul “confuzat”

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. În seria pe care o realizăm, urmează Mirel Țâgorean.

Consilierul local Mirel Țâgorean a intrat în Consiliul Local pe listele PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, partid care între timp a fost absorbit de UNPR.

Țâgorean, asemenea majorității reprezentanților din CL, nu s-a remarcat prin mare lucru, în ce privește activitatea sa în forul local. Mai mult, când vine vorba de prezentarea activității, el încurcă borcanele, mai exact rapoartele de pe site-ul Primăriei Cluj, care toate arată la fel, cu excepția anului la care se referă și eventual a numărului de participări la ședințe.


Încurcă rapoartele de activitate

Concret, în ultimul raport, cel pe 2014, consilierul a greşit perioada de activitate: deşi în titlu a menţionat că este vorba despre raportul de activitate pe 2014, în prima propoziţie din raport a scris că vorbeşte despre activitatea sa din 2013. De asemenea, tot raportul este scris vag, la modul general, cu excepţia numărului de prezenţe la şedinţe. Din document, aflăm că a avut “mai multe intervenţii” în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, a iniţiat „mai multe proiecte de hotărâre”, a avut audienţe săptămânal în cadrul cărora cetăţenii au venit cu probleme diverse. “Am încercat să-i ajut în limita atribuţiilor mele de consilier local”, scrie în raportul de activitate pe 2014. De altfel, cu această frază Țâgorean își încheie fiecare raport, pe fiecare an, potrivit site-ului Primăriei.  

“Ascultă” bine în limba maghiară și engleză

Mirel Țâgorean îi reprezintă pe clujeni în forul local, deși nu a absolvit vreo facultate. CV-ul său arată destul de ciudat când vine vorba de educație. Potrivit acestuia, Țâgorean a frecventat 2 ani cursurile Liceului Gheorghe Șincai, alți 2 a frecventat Liceul de Transporturi, în cele din urmă obținând o diplomă de Bacalaureat de electromecanic motoare Diesel. Consilierul are și competențe lingvistice deosebite: el poate “asculta” bine limbile engleză și maghiară, dar nu le poate scrie și vorbi la fel de bine, se mai arată în CV-ul postat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.


De asemenea, un alt domeniu de care Țâgorean a fost preocupat a fost agricultura, el întemeindu-și chiar o fermă, “pentru o perioadă de mai mulți ani”, potrivit CV-ului său.

Țâgorean are 5 terenuri, o casă de locuit și un autoturism. De la Consiliul Local, el a obținut aproximativ 8.000 de lei, iar de la RADP Turda, de la consiliul de administrație, a obținut aproximativ 7.000 lei.


Ce spun clujenii

“Nu cred că am auzit de acest domn, mai ales dacă a fost în partidul ăla al lui Diaconescu, nu știu cine este. Ce fac consilierii locali? “. (Claudia Grigore)

?Nu știu cine este, doar de Boc și de celălalt, un liberal am auzit Seplecan, la Consiliul Județean, parcă. Nu știu ce fac aștia, cu noi nu stau de vorbă, poate la alegeri, în campanie, atunci o să se facă vizibili”. (Monica P.)

Ultimele Stiri
abonare newsletter