Politică

PNL a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Ce spun parlamentarii clujeni despre șansele moțiunii

PNL a depus, luni, la Parlament, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!".

În document, liberalii susțin că prim-ministrul, fiind trimis în judecată, compromite o națiune întreagă și că liderii UNPR și PSD, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, sunt "complicii" acestuia dacă îl susțin în continuare.

"Partidul Național Liberal a decis să depună, de îndată, această moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru că situația actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o națiune întreagă. În orice altă țară din UE, premierul și-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni", arată liberalii.


Ei subliniază că, prin susținerea lui Victor Ponta de către liderii coaliției, imaginea României va fi distrusă iremediabil.

UDMR, indecisă încă

UDMR nu a luat încă o hotărâre cu privire la această moțiune, urmând să se decidă abia săptămâna viitoare.


„Azi am decis că nu semnăm moțiunea, dar se va vota săptămâna viitoare. Încă nu am decis cum, va fi o decizie comună. Deocamdată urmărim ce se întâmplă cu premierul pentru că observ operativitate în acest caz care îl vizează pe premier”, a spus senatorul UDMR Laszlo Attila.  

Cheia rămâne la UNPR

Liberalii susțin că este timp pentru ca UNPR să se răzgândească și să nu mai susțină coaliția. “Dacă UNPR se mobilizează și decide să nu-l mai susțină pe Victor Ponta, care a fost totuși trimis în judecată, atunci soarta Guvernului Ponta este scrisă. Eu nu mă îndoiesc că există negocieri cu cei din UNPR. Probbil că și în marele PSD vor fi opinii diferite, dar cred că vor ieși din sală. Își vor trimite probabil câțiva oameni de încredere să voteze, dar majoritatea nu vor fi prezenți”, a declarat deputatul PNL Radu Zlati.

Ultimele Stiri
abonare newsletter