Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Doru Stoica, consilierul "școlit", dar fără averi

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluți stâlpul. Cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili sau mai degrabă de invizibili consilierii locali, în ochii cetățenilor. În ordinea pe care Monitorul de Cluj o realizează, urmează consilierul local PNL Doru Stoica.

Doru Stoica a intrat în Consiliul Local pe listele USL, alături de PSD, însă acum a ajuns în noul mare PNL, alături de foștii democrat liberali.

Activitatea sa în Consiliul Local este o necunoscută, pentru că nu are un raport publicat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Liberalul face parte din Comisia pentru Fonduri Europene și este inginer de profesie.


Nu strânge averi

Spre deosebire de alți colegi de-ai săi, Doru Stoica nu strânge averi, dacă ne luăm după datale de pe site-ul Primăriei. Potrivit declarației sale de avere, consilierul local nu este unul dintre cei mai înstăriți din forul local. Stoica nu deține niciun apartament, nicio casă, nici bijuterii sau mașini.

Doru Stoica are 37 de ani, iar în prezent este director și asociat la Das Engineering Grup SRL Cluj-Napoca. Din această funcție el a obținut aproximativ 17.000 lei, în calitate de asociat, din dividende a mai obținut peste 160.000 lei, iar din funcția de consilier local a obținut aproximativ 7.000  lei.


Consilierul local a  terminat UTCN, Facultatea de Construcții Instalații, iar înainte a absolvit și Facultatea de Științe Economice din cadrul UBB și a fost totodată contabil.

Pariul lui Stoica

Doru Stoica a fost unul dintre consilierii liberali care în urmă cu un an au lansat o provocare pentru primarul Emil Boc, prezentând 13 proiecte preluate din bugetul local pe 2014,  spunând că edilul nu le va putea realiza deşi sunt de un real interes pentru clujeni. Se pare însă că i-a luat atunci gura pe dinainte pe toți cei care au pus pariul, pentru că unele proiecte s-au realizat, iar între timp au ajuns cu toții în aceeași familie PNL. 


“Când bugetezi nişte lucrări, trebuie să le ai aproape finalizate, nu la început. Este cel mai mare buget de dezvoltare al municipiului, în mare parte rezultat din credite trase din proiecte care nu au fost încheiate anul trecut, cel puţin 50 milioane de euro. Probabil acestea vor fi cuprinse ca proiecte noi şi la anul”, spunea atunci consilierul Stoica.

 “Noi ne dorim să pierdem aceste pariuri cu Emil Boc, iar dacă se realizează 9 dintre ele, vom spune: da am pierdut, şi vom avea puterea să recunoaştem acest lucru”, declara atunci și liberalul Dan Tarcea.


Ce spun clujenii

“Nu am auzit de el niciodată, nu știu în ce partid este. Nici nu cred că are importanță din ca partid este pentru că nu am auzit să fi făcut ceva. Cu ce se ocupă consilierii locali, că de ei nu prea știm ce fac. De consilierii județeni am mai auzit”. (Daniel Matei)

„Ce fac consilierii locali? Nu mă interesează politica, nici măcar nu am fost să votez, că nu știu ce fac aștia pentru noi sau dacă fac ceva”. (Andreea B.)

Ultimele Stiri
abonare newsletter