Politică

Se teme PNL de revenirea lui Băsescu în politică?

Odată cu anunțul fostului președinte Traian Băsescu privind revenirea în politică și înscrierea în PMP, s-a conturat și scenariul unei candidaturi ca independent a lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca. Liderii liberali nu dau însă nicio șansă proiectului PMP.

Copreședintele liberal Vasile Blaga nu are încredere în PMP, chiar şi cu implicarea în partid a lui Traian Băsescu.

“Domnul preşedinte Traian Băsescu nu are niciun rol în parcursul PNL! Eu nu l-am întrebat, nici eu şi nici alţi colegi, atunci cînd am decis fuziunea vechiului PDL cu PNL. Ce va face dînsul cu PMP… Eu nu văd niciun viitor pentru PMP, am observat, dimpotrivă, că se subţiază oștile zi de zi, ceas cu ceas, aşa că o idee de genul că ducîndu-se Traian Băsescu la PMP nu ştiu cine va pleca din fostul PDL, aşa ceva este exclus!”, a spus Blaga într-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu, în cadrul unei serii de interviuri publicate în “Evenimentul Zilei”.


Pe de altă parte, anunțul lui Băsescu a generat săptămâna trecută o serie de declarații, ultimele dintre acestea venind din partea liderilor liberali de la București. Aceștia au conturat o neîncredere a conducerii centrale în loialitatea primarului Emil Boc, pe care îl suspectează că ar avea simpatii pemepiste.

Cât despre planurile de viitor ale PNL pe scena politică, Blaga a anunțat că PNL este dispus să guverneze alături de UNPR.


Mai exact, întrebat dacă vede PNL guvernând alături de UNPR, Blaga a răspuns că liberalii își doresc ca Guvernul Ponta să plece, “dar, cel puţin în acest moment, Gabriel Oprea a spus că îl susţine pe premierul Victor Ponta”.

“Eu nu l-am auzit spunînd că susţine PSD… Dacă, din diverse motive, PSD nu-l va mai susţine pe domnul Ponta sau dacă, din alte motive, domnul Ponta pleacă, sunt convins că preşedintele Iohannis va chema partidele politice la consultări şi ce ne-am dori noi, nu de acuma, de prin februarie tot spunem asta, ne-am dori alegeri anticipate.


(…) Guvernînd sau susţinînd un guvern minoritar, da, pentru că nu există altă variantă! Există vreo altă variantă?! Nu vreau să fiu ipocrit, dar dacă nu te susţine cineva… Să presupunem că am merge pe un guvern minoritar PNL, cine te susţine pînă la urmă în Parlament?”, a spus Blaga.

Ultimele Stiri
abonare newsletter