Politică

Codul fiscal, amânat cu încă o săptămână

Deși astăzi a fost convocată sesiunea extraordinară pe Codul fiscal, președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anunțat că liderii coaliţiei au decis să fie amânat votul asupra cererii de reexaminare a noului Cod fiscal pentru sesiunea parlamentară ordinară, care începe săptămâna viitoare. El le-a propus reprezentanţilor partidelor ca joi să aibă o întâlnire pe această temă.

"Am avut o discuţie în coaliţie cu privire la paşii de urmat în legătură cu luarea în dezbatere a solicitării preşedintelui privind reanalizarea legii privind Codul fiscal. Aşa cum bine ştiţi, a fost o întâlnire tehnică, la care au fost prezenţi specialişti de la toate partidele. Urmează să se ia decizia politică de către conducerile partidelor parlamentare", a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, la care a participat şi premierul Victor Ponta.

Președintele interimar al PSD a subliniat că decizia politică nu poate fi luată astăzi, având în vedere că subiectul este unul extrem de important, nu numai pentru bugetul de anul viitor, dar şi pentru viitorul României.


"Am avut o discuţie foarte bună cu primul-ministru şi cu colegii din coaliţie şi propunerea noastră este ca în această săptămână, o zi posibilă ar fi joi, şi sperăm ca şi colegii din opoziţie să fie de acord şi să avem o întâlnire a liderilor politici ca, pe baza discuţiilor tehnice care au avut loc, să luăm decizia politică în aşa fel încât în sesiunea normală să dăm votul pe această solicitare a preşedintelui", a mai spus Dragnea, precizând că, practic, în aceste condiţii, nu se mai poate vorbi de sesiune extraordinară a Parlamentului.

"Eu cred că este mult mai important să măsurăm de două ori şi să tăiem numai o dată, dar să fim siguri pentru că, repet, este o temă extrem de importantă. (...) Noi credem că este nevoie de timp pentru ca fiecare partid politic, până la întâlnirea pe care, repet, sper ca şi colegii din Opoziţie să o accepte să fie joi, să ştim fiecare ce punct de vedere susţinem şi în urma acelei discuţii Putere - Opoziţie să avem un punct de vedere comun care să ne dea garanţia tuturor că modificările aduse Codului fiscal fac ca în România lucrurile să fie stabile", a mai spus Liviu Dragnea.


Despre amânarea luării unei decizii pe Codul fiscal, Dragnea a precizat că "a fost nevoie de mai multe analize şi este nevoie în continuare de mai multe analize, ceea ce se va întâmpla în zilele următoare".

"Vor fi discuţii, din nou, în comisiile de specialitate, probabil, colegii din Parlament vor lua o decizie în sensul acesta, dar, repet, cea mai importantă este întâlnirea din această săptămână", a mai afirmat preşedintele interimar al PSD


Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, co-președintele PNL Alina Gorghiu s-a declarat de acord cu propunerea făcută de Dragnea. "De principiu, pentru ziua de joi aveam o vizită în judeţul Botoşani, dar vom găsi o soluţie. Sunt convinsă că pe măsură ce forţele vor găsi o cale de discuţie, populismul unui premeier va fi izolat“, a spus Gorghiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter