Politică

Cât a muncit europarlamentarul clujean Daniel Buda într-un an de mandat

Europarlamntarul clujean Daniel Buda (PNL) și-a publicat raportul de activitate pe un an de mandat. Daniel Buda este membru al Comisiilor de Agricultură, Afaceri Juridice și Dezvoltare Regională.

Astfel, Daniel Buda se laudă că ocupă locul 1 între cei 12 europarlamentari români ai Grupului PPE și totodată dintre cei 32 de europarlamentari români la numărul de întrebări adresate Comisiei Europene. Buda ocupă locul 7 din cei 750 de europarlamentari în ceea ce privește numărul de întrebări adresate Comisiei Europene și locul 50 ca activitate, din cei 750 de europarlamentri.

Europarlamentarul clujean a inițiat mai multe campanii – “Asociază-te! Doar așa vei deveni mai puternic!”, “STOP Discriminării românilor din străinătate” și “Mănânci produse românești, mănânci sănătos!”.


În ceea ce privește activitatea în Parlamentul European, acesta a formulat 332 întrebări parlamentare adresate Comisiei Europene pe teme care privesc problemele cu care se confruntă România precum efectele secetei asupra agriculturii, cuantumul scăzut al subvenţiilor pentru fermieri, lipsa sistemelor de irigaţii, scăderea producţiei de grâu, impactul embargoului impus de Federaţia Rusă, formele asociative pentru fermieri, efectele bolii limbii albastre.

De asemenea, europarlamentarul  a avut 208 luări de cuvânt și declarații în plen pe teme precum: aderarea României la Spaţiul Schengen, negocierile privind Parteneriatul pentru Comerţ şi Investiţii UE-SUA, declarațiile ministrului de externe Sebastian Kurz privind alocațiile acordate copiilor români care trăiesc legal în Austria, încălcarea dreptului de vot al cetăţenilor din diaspora la alegerile prezidenţiale, problema absorbţiei fondurilor europene. 


Daniel Buda a mai avut 8 propuneri de rezoluție și 78 de adrese depuse  la Comisia Europeană, Consiliul Europei, Comitetul Regiunilor, Guvernul României și Ministerul Agriculturii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter