Politică

Un vicepreședinte ALDE susține că Iohannis ar trebui să se concentreze pe renegocierea cifrelor de deficit pentru România

Vicepreședintele ALDE, secretar de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri Cătălin Beciu a declarat marți, la Cluj, că președintele Klaus Iohannis trebuie să se concentreze pe renegocierea cifrelor de deficit pentru România.

"După ce a gafat și a avut această pierdere politică legată de respingerea Codului Fiscal, președintele Klaus Iohannis ar trebui să își folosească influența la nivel european și să se concentreze pe renegocierea cifrelor de deficit pentru România, să ia o decizie în sprijinul românilor care l-au votat. Aceste cifre, care nu ne convin, au fost negociate de președintele Băsescu în trecut. Situația României nu este dramatică, își poate permite și 2,5 — 3% deficit fără mari dificultăți, după ce a demonstrat că se poate dezvolta și în condiții de ostilitate absolută, mediul de afaceri acționând într-un mediu care i-a fost ostil", a spus Beciu. Potrivit acestuia, în Europa, există țări mai importante decât România care nu respectă deficitul stabilit de UE.

Etichete: cod fiscal alde
Ultimele Stiri
abonare newsletter