Politică

Consilierii necunoscuți ai Clujului: Adrian Mureșan, cel mai necunoscut consilier local

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. În ordine alfabetică, în seria pe care Monitorul o realizează urmează Adrian Mureșan, intrat în forul local din partea Partidului Conservator, între timp ajuns în noua formațiune politică ALDE.

Laurentiu Andrei Laurentiu Andrei

Consilierul local Adrian  Mureșan a intrat în forul local pe listele USL, fiind membru al fostului Partid Conservator. Între timp, acesta a ajuns în noua formațiune politică ALDE care, cel puțin la Cluj, rămâne o necunoscută pentru alegători.

O necunoscută rămâne și activitatea consilierului local Adrian Mureșan, pentru că acesta nu are publicat un raport de activitate pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, deși are un raport întocmit, spune el. Consilierul a făcut parte din cadrul Comisiei pentru Administrație publică locală,, probleme juridice, servicii publice și comerț, iar în cadrul dezbaterilor din ședințele Consiliului Local a avut 37 intervenții.


“Singur împotriva tuturor”

Deși a făcut parte din Uniunea Social Liberală, pe listele căreia a intrat în forul local, acum se plange că nu a avut parte tot timpul de susținere din partea colegilor pentru promovarea unor proiecte.

Mureșan nu se poate lăuda cu o activitate deosebită în Consiliul Local. El a fost inițiator și co-inițiator a 22 de proiecte alături de primar, consilieri și de reprezentanții Comisiei mixte pentru spații cu altă destinație.


Unul dintre proiectele sale răsunătoare este, potrivit acestuia, cel referitor la Cetățuie, unde au fost făcute demersuri în ce privește achiziționarea terenului pe care se va construi Teatrul de Vară.

În ce privește alte proiecte ale sale, acestea au vizat mafia din imobiliarele de la Cluj și din construcții.


“Am încercat să lupt cu mafia imobiliară de la Cluj, dar din păcate e greu mai ales de unul singur. S-a construit și se construiește fără autorizație și se fac blocuri între case.

Poliția locală spune că nu poate decât să trimită dosare la Parchet, unde se dă NUP (neînceperea urmării penale). Toată lumea îmi dă dreptate doar verbal”, a declarat Mureșan.  


Ce avere are Mureșan

Consilierul local Adrian Mureșan este născut în 1982 și este inginer de profesie. Mureșan are un teren agricol în comuna Baciu, dar și un credit scadent în 2038. De asemenea, el este asociat la mai multe firme.

De la firma la care este director a obținut aproximativ 7.000 lei, iar din funcția de administrator la o altă firmă a obținut aproximativ 1.200 de lei. De la Consiliul Local a mai obținut aproximativ 8.000 lei.


Ce spun clujenii

“Nu-l cunosc, nu știu cine este domnul, dar are față de interlop. Nu știu ce fac consilierii locali și consilierii în general. Sparg orașul, tocmai în anul în care suntem Capitală Europeană. Cred că ei sunt vinovați de felul în care arată orașul de fapt, nu Boc. Politica e o prostie”.  (Vladimir Petre)

“Nu știu cine este. Nu știu nici ce fac sau cu ce se ocupă concret consilierii locali exact. Cred că știu cu ce ar trebui să se ocupe mai degrabă”. (Laurențiu Andrei).

abonare newsletter