Politică

Consilierii necunoscuţi ai Clujului: Radu Moisin, consilierul în două luntri

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. În ordine alfabetică, în seria pe care Monitorul o realizează urmează liberalul Radu Moisin.

Consilierul local PNL Radu Moisin nu are nici el, asemenea majorității colegilor săi din forul local, publicat un raport de activitate pe site-ul Primăriei, pe anul trecut, Singurul raport publicat este vechi și vizează actvitatea sa din anul 2012.

Dar nici cu acesta nu se poate lăuda. Moisin a inițiat atunci alături de primar și consilierii locali 4 proiecte de hotărâre, iar alături de primar și membrii Comisiei mixte de spații cu altă destinație a inițiat 17 proiecte de hotărâre. La vorbe se pricepe în schimb, mult mai bine decât la iniațive, având- tot în acea perioadă- 636 intervenții în plen.  Liberalul Radu Moisin a ocupat și funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, după scandalul Apostu.


Pleacă în viitorul apropiat de la Consiliul Local?

Recent, Moisin s-a alăturat unei case de avocatură din Cluj-Napoca, astfel că rămâne de văzut dacă va mai candida pentru un nou mandat în Consiliul Local sau va decide să rămână în avocatură.

De asemenea, în urmă cu câteva luni, Moisin nu confirma informaţiile apărute în Ziar de Cluj, potrivit cărora ar pleca din forul local, dar nici nu a lămurit neapărat lucrurile.


Mai exact, site-ul prevedea o retragere în contextul unor divergenţe pe care Moisin le-ar fi avut cu primarul Emil Boc.

Contactat atunci telefonic de Monitorul de Cluj pentru a confirma sau infirma informaţiile, Radu Moisin nu a lămurit lucrurile foarte clar.


În schimb, el anunţa pe pagina sa de Facebook că şi-a încheiat mandatul la Organizaţia de Tineret a fostului PDL Cluj.

Prin ce s-a remarcat Moisin

În urmă cu caţiva ani Moisin a fost „urecheat“ de mai noii săi colegi din vechiul PNL, când conducea o maşină al cărei „trecut“ era cel puţin dubios. Monitorul de Cluj a aflat atunci că autovehiculul a trecut prim mâinile mai multor proprietari, printre care firma care avea contracte cu Primăria: Rosal.


Audiul A6, argintiu, la volanul căruia a fost văzut în repetate rânduri pe atunci viceprimarul PDL Radu Moisin, a devenit „vedetă“, când un cetăţean al Clujului i-a făcut politicianului o reclamaţie la Primărie.

Moisin s-a remarcat și printr-un episod mai romanțat, petrecut în urmă cu câțiva ani.


Loredana Pop, pe atunci iubita viceprimarului PDL Radu Moisin şi secretara lui Daniel Buda, pe atunci deputat PDL, a primit repartiţie în 2010 într-un apartament ANL. Primăria nu a vrut să explice în ce a constat „punctajul” care a departajat-o în faţa altor zeci de solicitanţi. Chiar dacă repartiţia nu a fost ilegală, în mod cert moralitatea ei a fost și este discutabilă... Între timp, Lorreedana Pop a ajuns în Consiliul Local.

“Urmașul” lui Ceaușescu

În 2013, fostul primar interimar al municipiului Cluj-Napoca Radu Moisin a fost ales preşedinte al PDL Cluj-Napoca, acesta fiind însă singurul candidat la alegerile municipale. El a fost ales cu 284 de voturi pentru şi doar trei împotrivă.

Ce avere are Moisin

La capitolul avere, Moisin stă destul de bine. Liberalul deține un teren intravilan în Cluj-Napoca și o casă de locuit în curs de construire. De asemenea, el deține și un Ford mondeo. Nu în ultimul rând, consilierul local are un credit la bancă scadent în 2044.

Anul trecut, Moisin a obținut de la Consiliul Local aproape 9.000 de lei, iar de la cabinetul de avocatură a obținut 30.161 lei De  asemenea, din vânzarea unor terenuri și a unei case a obținut 110.000 de euro.  

Ce spun clujenii

“Nu știu cine este domnul, orașul ăsta nici nu are nevoie de ei, de politicieni, Am fost la vot, am votat, dar degeaba, viața merge înainte fără ei, nu îi știe nimeni și nici nu ne interesează. Iliescu a făcut mult rău în țara asta și cât este PSD la guvernare, nu o să fie bine”. (Ion Cosma)

“Nu îl cunosc, nu l-am văzut și nici nu am auzit de el. Cine este Am auzit de Boc, sigur, este un primar care face multe pentru comunitatea din Cluj, dar în rest pe consilierii și politicienii din Cluj din Cluj nu îi cunosc”. (Flavia Tuduce).

Ultimele Stiri
abonare newsletter